Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marrie verloor haar moeder: 'Toch heeft lijden niet het laatste woord'

Ik mis je, zondag 8.55 uur, NPO 2

Deel:

Aan het graf van een geliefde, waar verdriet en gemis zo voelbaar zijn, lijkt troost ver weg. Toch worden juist hier hoopvolle verhalen gedeeld. In Ik mis je (EO) praten Marleen Stelling en Arjan Lock met nabestaanden over het verlies van een dierbare. Zoals Marrie de Leeuw-Korteweg, die twintig was toen haar moeder overleed aan borstkanker. 

Als de moeder van Marrie uitzaaiingen krijgt in haar hoofd, raakt ze verlamd. Haar zien aftakelen, is voor Marrie het moeilijkste wat er is. Maar ze beseft dat lijden niet het laatste woord heeft. Tien jaar later krijgt ze een dochter, die ze naar haar moeder vernoemt. In Ik mis je vertelt Marrie dat ze in haar dochter karaktertrekken van haar moeder ontdekt. 

Hartstilstand

Xander, de man van Janneke Doornebal, krijgt totaal onverwacht een hartstilstand als hij voor zijn werk in Engeland is. Diezelfde avond zit Janneke al naast zijn bed in Birmingham, waar hij in coma ligt. Wat kan ze doen?

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Ik mis je Janneke Doornebal
Arjan Lock ontmoet in 'Ik mis je' Janneke Doornebal bij het graf van haar man Xander.

Goffe Hoekstra en Wemke Lagendijk blikken in het programma terug op het overlijden van hun beide ouders in 1965. Alle elf kinderen worden ondergebracht in verschillende gezinnen. Hoe lukt het hun om elkaar vast te blijven houden in de jaren die volgen? 

Ik mis je

Arjan Lock en Marleen Stelling praten in Ik mis je met nabestaanden over het verlies van een dierbare. Wat is er gebeurd? Wat biedt troost en hoe pak je de draad weer op? Juist aan het graf worden veel hoopvolle verhalen gedeeld. 

Zondag 18 juli, 8.55 uur, NPO 2

--:--