Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Marry Versluis is Zorgmedewerker van het jaar 2022

Oncologieverpleegkundige Marry zet zich ondanks eigen ziekte in voor patiënten

Oncologieverpleegkundige Marry Versluis (61) is Zorgmedewerker van het jaar 2022. Ze wordt geroemd om haar positiviteit en tomeloze inzet, ondanks haar eigen ziekte. Uit handen van EO-presentator Bert van Leeuwen en Karin Bloemendal van het Leger des Heils ontving Marry een cheque om samen met haar team te besteden.

Deel:

Uit Marry's verhaal blijkt al snel waarom zij door veel patiënten en collega's voor de verkiezing werd aangedragen. Marry heeft slokdarmkanker, maar werkt ‘gewoon’ door als oncologieverpleegkundige in het St. Antoniusziekenhuis in Utrecht. De nominatie ontvangt ze vanwege haar tomeloze inzet, positiviteit en professionaliteit, ondanks haar eigen ziek-zijn. 'Niets is haar teveel' werd er opgeschreven, en 'een vrouw met hart voor het vak' die 'voor haar patiënten door het vuur gaat'.

"Jij maakt het verschil"

De jury is vol lof over Marry: "Jij maakt in de zorg hét verschil door met je altijd opgewekte karakter, enthousiasme en onvermoeibare inzet, patiënten extra liefde en aandacht te geven. Door jouw unieke kracht – hard werken en hart voor de mensen- wensen collega’s en patiënten ‘iedereen een Marry op de afdeling'."

"Ik word er verlegen van"

"Ik vind het geweldig. Ik word er wel een beetje verlegen van", reageert Marry op de prijs. "Ik doe net als mijn andere collega’s gewoon mijn werk, met heel veel liefde en plezier, al meer dan veertig jaar. Ondanks mijn ziekte werk ik het liefst met m’n collega’s en patiënten. Daar word ik heel blij van." En wat ze met het geld gaat doen? "Dat ga ik natuurlijk met mijn collega’s bespreken. We gaan er samen iets heel leuk voor bedenken!"

Tweede en derde plaats

Ook Joska Borkent (38) en Floor Zijlstra-Koetsier (33) ontvingen een geldprijs; zij behaalden respectievelijk een tweede en derde plek op basis van het aantal stemmen. Joska is werkzaam op de Spoedeisende Hulp bij het Amsterdamse UMC en Floor werkt als kinderverpleegkundige bij Allerzorg, Team Veluwe. De prijs is bedoeld voor het hele team: zorg is tenslotte teamwork, zoals alle drie de winnaars benoemden.

#2 | Joska Borkent

"Ik wil iedereen bedanken die op mij heeft gestemd. Ook de collega’s die hieraan hebben meegeholpen. Ontzettend veel lieve dingen waar ik wel verlegen van word. Maar ik zie om me heen hoe hard we werken en hoe goed we het doen; ook als het zwaar is. Dus de prijs is voor ons allemaal!"

#3 | Floor Zijlstra-Koetsier

"Wauw, ik ben echt verrast! Eerst al dat ik überhaupt genomineerd was... ik had toch dat gevoel: we doen het met zijn allen. Ik durfde eerst nog niet na te denken over een prijs. Maar we gaan echt iets leuks bedenken met elkaar. Lekker met het team!"

Hart onder de riem

De gloednieuwe, jaarlijkse verkiezing 'Zorgmedewerker van het jaar' is in het leven geroepen door community Eva (EO) en het Leger des Heils, om zorgmedewerkers in heel Nederland een hart onder de riem te steken en hun harde werk nog eens extra te waarderen. De verkiezing startte in november met de mogelijkheid om zorgmedewerkers aan te dragen. Uit de ruim 1.000 inzendingen koos de jury, bestaande uit Ruth Peetoom (voorzitter Nederlandse GGZ), Romy Heerdink (operatieassistent), Anne Mar Zwart (presentator van onder meer ‘Handen aan de couveuse’), Karin Bloemendal (landelijk bestuurder Zorg Leger des Heils) en Griëtte Vonck (hoofdredacteur Eva) een top-10. Duizenden Nederlanders stemden vervolgens op hun favoriet. 

Werken met passie in de zorg

Met deze verkiezing vragen Eva en het Leger des Heils aandacht voor werken in de zorg. Zorg en Welzijn is in Nederland één van de grootste werkgebieden. Uit cijfers van het CBS blijkt zelfs dat in 2020 één op de zes Nederlanders in deze sector werkt en zeer gepassioneerd zijn of haar werk uitvoert. Toch zijn er nog altijd grote personeelstekorten.

--:--