Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Matthijs Vlaardingerbroek presenteert iedere ochtend 'De Henkie Show'

'Kerken hebben een livestream voor volwassenen, maar we moeten ook kinderen iets bieden'

Deel:

Op EO.nl/samengeloven biedt de EO een plek om tijdens de coronacrisis met elkaar te bidden, geloven en delen. Elke week licht Visie een verhaal uit.

Matthijs Vlaardingerbroek (48) maakt iedere ochtend het kinderprogramma De Henkie Show. “Voor mijn werk geef ik voorstellingen waarin ik op een creatieve manier Bijbelverhalen vertel. Toen ik hoorde dat de kerken dichtgingen, dacht ik: maar wat gaat er dan gebeuren op zondagmorgen? Veel kerken hebben een livestream voor volwassenen, maar we moeten ook kinderen iets bieden.

Met De Henkie Show wil ik de kinderen een hoopvolle boodschap meegeven vanuit de Bijbel, mét humor. Verschillende poppen hebben een vaste plek in de show. Zo is Henkie de gastheer, en Ratje lekker tegendraads.

Lees ook: ‘Kinderwerk moet het allerleukste uurtje van de week zijn’
Lees ook: ‘Kinderwerk moet het allerleukste uurtje van de week zijn’

Piekmoment

Eerst wilde ik de show alleen op zondagochtend uitzenden, maar het werd de eerste keer al tienduizend keer bekeken! Veel meer dan ik verwacht had. Nu zend ik zeven dagen per week uit, en dat blijf ik doen. Het piekmoment op de website is tussen 8.00 en 9.00 uur; dan zitten hele gezinnen in pyjama op de bank te kijken. Zolang de kinderen thuiszitten en niet naar school gaan, is er elke dag De Henkie Show.”

Bekijk een aflevering van ‘De Henkie Show’

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beeld: Ruben Timman

Geschreven door

Elsina Neutel

--:--