Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Michael Goossens: 'Ik reisde als drugskoerier de hele wereld over'

De Verandering: zaterdag 21 september om 18:55 uur

Michael Goossen is nog maar vijf jaar oud als zijn ouders gaan scheiden. Hij groeit op bij zijn moeder, broertje en zusje, maar mist zijn vader enorm. Die leegte vult Michael met het uithalen van kattenkwaad en vechtpartijen. Langzamerhand gaat dit gedrag van kwaad tot erger.

Deel:

Michael pleegt diverse overvallen. De overvallen worden steeds gewelddadiger en Michael beland in de jeugdgevangenis. Zijn moeder is inmiddels hertrouwd, maar het gaat het niet goed tussen Michael en zijn stiefvader. Michael wordt het huis uitgezet en vindt zijn toevlucht in een drugspand. Al snel gebruikt hij heroïne en cocaïne.  

Liefde op het eerste gezicht

Tijdens een avondje stappen ontmoet Michael Hilda en het is liefde op het eerste gezicht. Ze gaan al snel samenwonen en Hilda raakt zwanger. Maar in diezelfde tijd ontdekt Hilda het ene geheim na het andere. Michael gaat vreemd en gebruikt meer en meer drugs. Wanneer hun tweede kindje wordt geboren is Michael een echte junk geworden. Michael: "Ik deed waar zelf ik zin in had. We hadden veel ruzie en ik behandelde mijn vrouw slecht.” 

Jezus op de hotelkamer

Michael gaat ondertussen als drugskoerier de hele wereld over. Op een dag is hij in een Braziliaans hotel, maar zit door al het drugsgebruik niet lekker in zijn vel. Ineens kan hij alleen nog maar aan Jezus denken. Michael: “God begon tot mijn hart te spreken. ‘Denk je dat je kan doen wat je wil zonder verantwoording af te moeten leggen?'" Allerlei herinneringen aan vroeger komen naar boven en plotseling beseft Michael dat hij zo niet door kan gaan. Hij moet veranderen want anders raakt hij alles kwijt. 

Openhartig praat Michael met Mirjam Bouwman in 'De Verandering' over zijn verleden, maar ook over het heden en hoe Jezus Michael totaal heeft verandert.

Michael Goossens in 'De Verandering'

Zaterdag 21 september, 18:55 uur, NPO2

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--