Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Mijn man is dertig jaar ouder’

Joyce (30) en Mervin (60) leerden elkaar in 2008 kennen op hun werk. Meteen waren ze verliefd. Joyce: “Hij had al twee kinderen van mijn leeftijd. Ik dacht: kan dit wel?”

Deel:

“Rond Kerst regelde ik de kerstpakketten op het werk. Ik had net de bestelling geplaatst, toen Mervin hier kwam werken. Ik zei dat ik niet wist of ik voor hem nog een kerstpakket kon regelen. Hij zei: ‘Als jou dat lukt, spreken we een keer af.’ En ja hoor, dat lukte mij, haha. We waren meteen verliefd.”

“Het was maatschappelijk gezien niet heel standaard. Hij had al twee kinderen van mijn leeftijd, waardoor we drieënhalfjaar om onze relatie heen hebben gedraaid. Ik was superverliefd en dacht: ‘Kan dit wel?’ Deze gedachten speelden zich af in ons hoofd, maar we spraken ze niet uit. In 2012 zei ik dat ik die onzekerheid niet fijn vond. Ik wilde hem drie maanden niet zien en horen, zodat we konden nadenken over de toekomst samen. Ik vond het verschrikkelijk van mezelf dat ik dit deed. Mervin hield de drie maanden niet vol. Na zes dagen lag er een handgeschreven liefdesverklaring in mijn brievenbus. Vanaf toen was het officieel aan.”

De omgeving

“Toen we het onze omgeving vertelden, waren we voorbereid op negatieve reacties. Mijn familie had er geen problemen mee. Mervins dochters hebben ongeveer mijn leeftijd en hadden even tijd nodig om te wennen. Mijn moeder zei: ‘Kind, als je gelukkig met hem bent, dan moet je er vooral voor gaan.’  Mijn vader is een jaar ouder dan Mervin en vond het ook prima. Mijn familie zag dat wij voor elkaar gemaakt waren. Vanuit de kerkgemeenschap hebben wij nooit problemen ondervonden. Broeders en zusters accepteren elkaar daar zoals ze zijn. Als mensen zijn leeftijd schatten, zitten ze er altijd naast en zijn ze verbaasd als ze horen hoe oud hij in werkelijkheid is.”

Kinderwens

“We zijn nog steeds heel gelukkig en verliefd op elkaar. In augustus 2014 zijn we getrouwd. In het begin van onze relatie heb ik mijn kinderwens bekend gemaakt. Mervin moest hier wel goed over nadenken. Dit was ook een van de issues om al dan niet aan een relatie te beginnen. Vier en een half jaar geleden kreeg ik een miskraam. Hierna lukte het niet meer om opnieuw zwanger te worden. We gingen naar de huisarts en de gynaecoloog en moesten het nog 1,5 jaar zelf proberen. De zwangerschap bleef uit en wij gingen een heftig proces in van zeven inseminatiebehandelingen. Deze behandelingen mislukten allemaal, waardoor er gesproken werd over een volgende stap, ivf. Wonder boven wonder hadden we geen ivf nodig. Tijdens de wachttijd van twee maanden bij de fertiliteitskliniek vond er in de eerste maand spontaan een bevruchting plaats. Dit ervaren wij als een zegen op ons huwelijk. In maart van dit jaar zijn we ouders geworden van ons dochtertje Joycelynn. De dochters van Mervin zijn heel blij dat ze een zusje hebben gekregen. Ze komen regelmatig langs. Het is leuk om te zien hoe ze met haar omgaan.”

De echo van de zwangerschap, samen met de IVF-vaccins die aan de zwangerschap vooraf gingen.
De echo van de zwangerschap, samen met de IVF-vaccins die aan de zwangerschap vooraf gingen.

Het geloof in onze relatie

“Mervin is gelovig en ik ben atheïstisch opgevoed. Door mijn man heb ik God leren kennen. Inmiddels ben ik gedoopt en zing ik in het ‘praise en worshipteam’ van de kerk. We zijn ervan overtuigd dat de Heer ons bij elkaar heeft gebracht. Ik weet dat Mervin waarschijnlijk eerder komt te overlijden dan ik. Hier regelen we al bepaalde zaken voor, zoals de manier waarop ik achterblijf, verzekeringen en de staat van het huis. Hij is en blijft dertig jaar ouder. Het is een realiteit die we onder ogen moeten zien. Natuurlijk hoop ik dat Mervin 120 jaar wordt. Dat zou heel bijzonder zijn.”

--:--