Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nederland strijdt tegen corona: militairen naar ziekenhuis Ede

Defensiepersoneel in Gelderse Vallei; zondag, 20.30 uur, Discovery

Deel:

Militairen zetten zich op veel plekken in om het coronavirus te bestrijden. Vaak zijn medewerkers van Defensie achter de schermen aan het werk. Zichtbaarder is hun inzet in Nederlandse ziekenhuizen. In de nieuwe serie Nederland strijdt tegen corona (Discovery) zien we zondag hoe militairen het personeel van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede bijstaan. 

Er zijn talloze werkzaamheden waarbij de hulp van Defensie wordt ingeroepen tijdens een crisis. Hier zien wij als burgers vaak maar weinig van. In de nieuwe documentaireserie Nederland strijdt tegen corona is te zien dat dit werk van levensbelang kan zijn. Zoals het transport van beademingsapparatuur, maar ook de planning van het vervoeren van patiënten die moeten worden overgebracht naar ziekenhuizen elders in het land.

Zorghotels voor coronapatiënten

Maar ook in ziekenhuizen verschenen de laatste weken medewerkers van Defensie. In Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede kwamen militairen aan om het zorgpersoneel te ontlasten. Ook zien we hoe Defensie helpt bij het inrichten van zorghotels voor coronapatiënten. Maar hoe gaat dat allemaal in zijn werk en wat komt erbij kijken om dit te kunnen realiseren?

Lees ook: Dominee André van der Graaf lag met corona in het ziekenhuis
Lees ook: Dominee André van der Graaf lag met corona in het ziekenhuis

Ondertussen is de Koninklijke Mareschaussee verantwoordelijk voor de grensbewaking. Lukt het de medewerkers van deze dienst om verspreiding van het coronavirus via de buitengrenzen van ons land tegen te gaan? In Nederland strijdt tegen corona volgen we ook hen op de voet. 

Nederland strijdt tegen corona

Vanaf 26 april, iedere zondag, 20.30 uur, Discovery

Beeld: Discovery

--:--