Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mini Opwekkingsconferenties door heel Nederland met Pinksteren

'Het liefst zouden we met 50.000 man op het sing-in terrein staan'

Deel:

Vanaf maandag 1 maart gaat de registratie voor de pinksterconferentie Opwekking 2021 van start, en kun je je aanmelden via www.ikganaaropwekking.nl. "We maken plannen en bereiden een aantal scenario's voor, vanuit het besef dat we in alles van God afhankelijk zijn."

Al 50 jaar organiseert stichting Opwekking de jaarlijkse pinksterconferentie. In de loop der tijd is de conferentie uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar duizenden christenen, van jong tot oud, uit verschillende kerken en gemeenten samen Pinksteren vieren. Vanwege corona vindt de conferentie dit jaar in aangepaste vorm plaats.

50.000 man

"We maken plannen en bereiden een aantal scenario's voor, vanuit het besef dat we in alles van God afhankelijk zijn," vertelt Ruben Flach, directeur van stichting Opwekking. "Het liefst zouden we natuurlijk op zondagmiddag met 50.000 man weer op het sing-in terrein staan. Maar dat is volgens mij niet reëel."

Lees ook: Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen
Lees ook: Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen

Verschillende scenario's

Vooralsnog gaat de organisatie uit van verschillende scenario's:
- Een digitale pinkster­conferentie met een breed digitaal programma-aanbod, met live en vooraf opgenomen programma’s, seminars en workshops.
- Dag­gasten op het conferentie­­terrein - in een openlucht setting. Wanneer dit mogelijk is, zal het dagpro­gramma gericht zijn op volwassenen en gezinnen, en het avondprogramma op jongeren.
- Lokale pinkstervuurtjes: overal in Nederland mini-pinksterconferenties met je eigen kerk, groep, gezin, als buurt of op de camping. Opwekking ontwikkelt een speciaal ‘thuispakket’ met ideeën en tips om op je eigen plek de conferentie mee te beleven.

Lokale pinksterconferenties

Opwekking wil kerken en groepen aanmoedigen om het pinkster­weekend in hun kerk te reserveren voor een lokale pinkster­conferentie. Er worden allerlei programma’s aangeboden, en er worden extra tools ont­wikkelt.

Ruben: “We willen voor kerken een soort ‘pinkster­conferentie­pakket’ ontwikkelen, waarmee ze in hun eigen woonplaats een sfeer van de pinkster­conferentie kunnen creëren. Wat zou het geweldig zijn als er overal in Nederland lokale pinkster­vuurtjes ontstaan! Daarnaast onder­zoeken we of grotere locaties - zoals christelijke campings - een mini-conferentie willen organiseren op hun terrein. Daarmee wordt de pinkster­conferentie voor het eerst multisite georganiseerd."

Op zondag­morgen wil Opwekking met zoveel mogelijk mensen door het hele land avondmaal vieren. 

Van 22 t/m 24 mei a.s. organiseert Opwekking de 50ste pinkster­conferentie met als thema: ‘Het komt door Zijn naam’. Oorspronkelijk was dit het thema voor 2020, maar door de samen­werking met anderen is toen gekozen voor ‘Samen kerk, samen sterk’ als thema voor de digitale pinkster­conferentie. De conferentie vindt plaats van zaterdag t/m maandag; een dag korter dan gebruikelijk - de vrijdag vervalt.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--