Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Missionair werker Petra de Jong: 'Eerst koffie, koetjes en kalfjes'

Zin, Zout en Zegen; zondag 19.00 uur, NPO Radio 5

Deel:

Presentator Yvonne Sprunken gaat in het radioprogramma Zin, Zout en Zegen (EO) langs bij Petra de Jong, die missionair werker is in Veenendaal. Ze ontmoeten elkaar in wijkgebouw De Poster, waar Petra vertelt hoe ze mensen probeert te bereiken met het Evangelie. 

Is Advent, de tijd waarop we toeleven naar Kerst, de meest geschikte tijd om eens bij de buren op de stoep te gaan staan om ze iets te vertellen over je geloof? ‘’Op zich wel’’, antwoordt Petra. "Veel mensen kennen Jezus' geboorteverhaal nog wel en in de donkere dagen rond Kerst staat iedereen wat meer open voor hoop. "Maar voordat je iets over God en Jezus kwijt kunt, moet je de mensen wel eerst echt kennen, een relatie met ze hebben."

Verlegen

"Aanbellen met: 'Hallo ik ben Guus, ik woon een paar huizen verderop; hier heb je een Bijbel' – dat kan niet! Daar word je allebei verlegen van. Dus eerst koffie, gesprekken over koetjes en kalfjes en dan pas kun je eventueel iets meer vertellen," vindt Petra. "Tenminste, als je dat wilt; het mag, het moet niet!” 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Petra de Jong De Poster
Yvonne en Petra ontmoeten elkaar in wijkgebouw De Poster in Veenendaal.

Als missionaire werker bij de christelijke gereformeerde kerk is Petra de Jong bezig met de vraag hoe je niet-christenen het beste kunt bereiken met het Evangelie. Hoe doe je dat als persoon en als kerk? Want al komen er steeds meer pioniersplekken, Petra heeft ook hoop voor de traditionele kerk. 

Meditatie

Ze is vol van Gods Missie, die ze omschrijft als 'Shalom brengen in een verdrietige, vaak onrechtvaardige wereld.' Haar meditatie naar aanleiding van Psalm 130 gaat hier dan ook over. Petra is namelijk niet alleen onze gastvrouw in deze aflevering; ze neemt ook het moment van bezinning voor haar rekening.

Zin, Zout en Zegen: Petra de Jong

Het radioprogramma Zin, Zout en Zegen gaat over authentieke geloofsverhalen en de rol van geloof in het dagelijks leven. Op deze zondagavond ontmoet Yvonne Sprunken in Veenendaal missionair werker Petra de Jong. De EO zendt het programma uit op zondagavond, maar je kunt hier alvast deze aflevering beluisteren

Zondag 13 december, 19.00 uur, NPO Radio 5

--:--