Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Evangelische kerk Mozaiek0318 wil uitbreiden naar Leiden

'Er zijn veel mensen die Jezus nog niet kennen'

De evangelische kerk Mozaiek0318 heeft plannen voor Mozaiek071, een vestiging in de regio Leiden. Eind oktober zijn er introductiebijeenkomsten voor belangstellenden.

Deel:

In februari 2020 werd bekend gemaakt dat Mozaiek0318 ook graag wilde uitbreiden naar de regio 0548, de driehoek Holten - Rijssen - Nijverdal. Daarnaast onderzocht ze de mogelijkheid om gemeenten te starten in Almere en Apeldoorn. Nu wil de kerk ook inventariseren of er voldoende belangstelling is voor een Mozaiek071 in de regio Leiden.

Verwachtingsvol

Een van de initiatiefnemers is aanbiddingsleider Gendro Schijff. "De afgelopen jaren zijn wij bezig geweest met een verlangen, een wens, een droom. Namelijk: een Mozaiek-gemeente in de regio 071. Het was een periode van veel samenzijn, gebed, overdenken, dromen, wachten en verwachten. We zijn heel blij, dankbaar, verwachtingsvol en enthousiast dat er nu daadwerkelijk een informatiemeeting gaat komen."

Informatieavonden

De eerste informatieavond voor geïnteresseerden staat gepland op 27 oktober. Deze avond was al snel volgeboekt. Een extra informatieavond staat gepland op 29 oktober. De avonden worden geleid door Ido Buwalda en Kees Kraayenoord, voorgangers van Mozaiek0318. Zij vertellen over Mozaiek0318 en er zal ruimte zijn voor vragen.

Kritiek

De mogelijke uitbreidingsplannen van de snelgroeiende evangelische kerk Mozaiek0318 valt bij sommige christenen verkeerd. Mozaiek zou een 'stofzuigerkerk' zijn die gelovigen wegsnoept uit andere kerken. “Dat wij een stofzuigerkerk worden genoemd doet pijn,” zei voorganger Kees Kraayenoord eerder in een interview met Groot NIeuws Radio. "Een van de kritiekpunten is dat Mozaiek naar gebieden gaat waar al veel kerken zijn. Dat is ook zo. Natuurlijk zijn er al kerken, maar als ik de cijfers hoor van hoeveel mensen bijvoorbeeld in Apeldoorn niet naar een gemeente gaan, dan is dat schrikbarend. Er is geen gebied in Nederland dat geen zendingsgebied is. We zijn in Nederland ook een beetje bang voor initiatieven. We zijn bang als er beweging is. Er wordt gezegd dat er al kerken zijn, maar er zijn ook veel mensen die Jezus nog niet kennen!”

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--