Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Musicalactrice Anne Appelo presenteert 'De Boomhut Battle'

Iedere zaterdag, 19.25 uur, NPO Zapp

Deel:

De ‘nieuwe’ EO-presentatrice Anne Appelo is al bekend bij het jonge publiek op TikTok, een socialmedia-app waarop korte video’s gedeeld worden. Hier was ze in april te zien in de TikTop5. Nu presenteert ze ook De Boomhut Battle op NPO Zapp. Een portret van Anne, die veel Nederlanders al jaren kennen als musicalactrice.

“Eerlijk gezegd was mijn nichtje van 8 meer thuis op TikTok dan ik," vertelt Anne Appelo over haar eerste presentatieklus. "Het is een app waarop iedereen zijn creativiteit kwijt kan in filmpjes. Vaak zijn het uitdagingen, waarin het erom gaat zo leuk mogelijk een sketch of dansje na te doen. In de TikTop5 mogen kinderen hun mening geven over dilemma’s die ik voorleg. Ook laat ik zien wat de trends op TikTok zijn aan de hand van video’s die kinderen zelf inzenden.”

Wie is Anne Appelo?

• 28 jaar
• Zangeres, musicalster en presentator
• Studeerde muziektheater aan het conservatorium in Tilburg.
• Speelde in musicals als Hair en The Bodyguard; was Sarabi in The Lion King.
• Presenteert Kinderen voor kinderen (BNNVARA).
• Als EO-presentator sinds april 2020 te zien in de TikTop5, het eerste EO-programma op Tiktok, en sinds zaterdag 15 augustus in De Boomhut Battle op NPO Zapp.

Wat wilde je als kind worden?
“Ik wilde zingen, acteren en presenteren, maar wist nog niet dat ik het allemaal met elkaar kon combineren. Toen ik op mijn 14e ontdekte dat er een opleiding bestond om in musicals te kunnen zingen en acteren, wist ik dat ik dat wilde. Nu ik ook mag presenteren, doe ik alles wat ik als kind wilde.”

Met welke eigenschap heeft God je royaal bedeeld?
“Ik kan me goed focussen op mijn doel, maar ik heb tegelijk oog voor het mooie en positieve van alles en iedereen om me heen," zegt Anne Appelo. "Ik geloof dat ik mijn eigenschappen en talenten gekregen heb van God, en dat Hij mijn leven leidt. Wat ik nu allemaal mag doen, heb ik aan Hem te danken.”

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Anne Appelo De Boomhut Battle
Musicalactrice Anne Appelo presenteert het EO-programma 'De Boomhut Battle' op NPO Zapp. Credits: Patrick Laan en Willem Jan de Bruin.

Wie bewonder je?
“Ik bewonder mijn moeder, omdat ze mij en mijn twee zussen alleen heeft moeten grootbrengen. Wat zij als alleenstaande moeder voor ons heeft gedaan, verdient groot respect. Bovendien staat ze heel open en liefdevol in het leven, terwijl ze veel heeft meegemaakt. Dat bewonder ik in haar.”

Waar staat de mooiste kerk?
“Die bevindt zich in je hart. In mijn ogen is dat je persoonlijke connectie met God. Als je die verbinding met Hem krijgt, vindt dat plaats in je hart. Dus daar vind je de mooiste kerk. Dat is iets persoonlijks, al is het altijd fijn als je dat met andere mensen kunt delen.”

God leidt mijn leven; alles wat ik nu mag doen, heb ik aan Hem te danken

Wat is de lekkerste file-muziek?
“Ik heb geen rijbewijs, dus ik rijd niet zelf auto. Maar in de bus of trein luister ik graag naar muziek van India Arie. Deze gelovige zangeres zingt prachtige, vanuit het hart geschreven soulmuziek. Het is heel prettig en relaxed om onderweg naar haar te luisteren.”

Wat is je favoriete Bijbelverhaal?
“Jezus loopt over het water en vraagt Petrus om naar Hem toe te komen. Durft Petrus zijn vertrouwen dan helemaal op Hem te stellen? Het is ook voor mij een les om volledig in Hem te geloven. Dan gebeuren er wonderen, kunnen we tegenslagen beter aan en zakken we niet weg, zoals Petrus in dit verhaal. Maar dat moeten we elke dag leren.”

De Boomhut Battle

Presentatie: Anne Appelo
Iedere zaterdag, 19.25 uur, NPO Zapp

Beeld: Patrick Laan en Willem Jan de Bruin

Kijk 'De Boomhut Battle' hier terug

Geschreven door

Bart van Delen

--:--