Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Natacha Harlequin terug in de kerk van haar moeder

Adieu God?; maandag, 23.25 uur, NPO 2

Deel:

Tijs van den Brink ontmoet in Adieu God? (EO) Natacha Harlequin. De strafrechtadvocaat gelooft in God, iets wat ze graag wil doorgeven aan haar kind. Maar ze kan dat niet opbrengen. Praten over het geloof doet haar te veel denken aan haar overleden moeder, die voorganger was bij de Evangelische Broedergemeente. 

Natacha Harlequin ging altijd graag mee naar de kerk. Ze vond de diensten erg mooi, mede vanwege haar moeders rol. Maar acht jaar geleden kreeg haar moeder kanker. Ze had een pijnlijk sterfbed. Dat maakte Natacha soms boos op God. Dat Hij uitgerekend haar moeder had uitgekozen, vond Natacha moeilijk te verkroppen.

Geen afscheid

Toch leidde het niet tot een afscheid van God. De uitvaartdienst van haar moeder vond plaats in ‘haar’ kerk. Het was de laatste keer dat Natacha er kwam. Nu ze in het EO-programma Adieu God? in gesprek gaat met Tijs van den Brink, is ze voor het eerst weer op deze voor haar zo vertrouwde plek.

Adieu God? – Natacha Harlequin

Tijs van den Brink gaat in Adieu God? met bekende Nederlanders in gesprek over God, geloof en geloofsgemeenschap. De gasten zijn in hun persoonlijk leven met religie in aanraking gekomen, meestal in hun opvoeding. Vaak zegden ze de kerk of geloofsgemeenschap vaarwel. Maar namen ze daarmee ook afscheid van God? In deze aflevering spreekt Tijs met strafrechtadvodaat Natacha Harlequin.

Maandag 25 oktober, 23.25 uur, NPO 2

--:--