Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nederland Zingt Event vervangt Nederland Zingt Dag

Eerste editie in Grote Kerk Apeldoorn

Op 13 mei lanceert de EO het Nederland Zingt Event. De eerste editie vindt plaats in de Grote Kerk in Apeldoorn. Gor Khatchikyan spreekt over het thema ‘Maak ons één’. Het Nederland Zingt Event zal twee keer per jaar plaatsvinden op verschillende locaties in Nederland.

Deel:

Het vervangt de Nederland Zingt Dag die jarenlang in Utrecht plaatsvond. Met deze opzet komt Nederland Zingt dichter bij mensen in het land en blijft het mogelijk om samen te genieten van zo’n muzikale dag. 

Het land in

“Vanwege de intiemere setting kunnen we de toegangsprijs lager houden, waardoor het event toegankelijker is”, vertelt EO-directeur Arjan Lock. “Wat ik mooi vind aan deze nieuwe vorm is dat we nog meer het land in gaan. Naast de opnamedagen met publiek in verschillende kerken kun je nu zowel in het voorjaar als het najaar op het event genieten van samenzang, overdenkingen en prachtige muziek”.

Nederland Zingt Event

Op 13 mei vindt de eerste editie plaats in de Grote Kerk van Apeldoorn. Bezoekers kunnen kiezen tussen het ochtend- of middagprogramma. Op 1 maart start de kaartverkoop op nederlandzingt.eo.nl. Een ticket kost 25 euro en vrienden van Nederland Zingt krijgen 50% korting.

Alternatief 

Afgelopen jaar vond de 19e editie plaats van de Nederland Zingt Dag, waarbij 6.500 bezoekers genoten van samen zingen en geloven. Deze dag werd financieel mede ondersteund door duizenden vrienden van Nederland Zingt. Ondanks de trouwe steun van deze vrienden is het een uitdaging om zo’n groot evenement te blijven bekostigen. De keuze voor een kleinschaligere locatie zorgt ervoor dat het evenement betaalbaar blijft. 

Twee bijzondere uitzendingen dit weekend: Nederland zingt voor Syrië

In onze uitzendingen nemen we je mee naar Syrië en laten we beelden zien van de hulp die geboden wordt. Daarnaast vragen we aandacht voor de nood die er nog steeds is.
Nederland Zingt voor Syrië, zaterdag 18 februari, 17:45 op NPO2
Nederland Zingt op Zondag voor Syrië, zondag 19 februari, 11:05 op NPO2

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--