Ga naar submenu Ga naar zoekveld

#nietalleen komt in actie voor jongeren

Jongeren zijn moe. De gevolgen van een jaar coronacrisis zijn voor elke jongere voelbaar: een jaar lang online les, weinig sociale contacten, geen mogelijkheid om te sporten, drukte thuis. Een scala aan problemen waarvan de oorzaak bekend is maar de oplossing nog ver weg lijkt.

Deel:

Recente cijfers laten zien dat gevoelens van eenzaamheid en depressie, en concentratie- en relationele problemen onder jongeren snel toenemen.
Maar niet alleen de jongeren, ook de jongerenwerkers vinden het steeds lastiger om telkens weer nieuwe creativiteit te vinden en om met vuur en enthousiasme de jongeren in beweging te brengen.

En dus is het de hoogste tijd voor actie. Die actie komt er, en heet ‘Operatie #prikpositief’! Het motto: samen zetten we positiviteit op de kaart!

Beeld persbericht Prikpositief copyright YfC

Operatie #prikpositief

Met ‘Operatie #prikpositief’ worden jeugdgroepen, clubs, scholen en (studenten)verenigingen uitgedaagd concrete, positieve acties te ondernemen die het isolement doorbreken en de wereld om hen heen een beetje mooier maken. Dat is niet alleen leuk en gezellig, maar ook nog nuttig: elke challenge heeft een mooi doel. Bijvoorbeeld gericht op de straat, op de buren of op vrienden en klasgenoten. Bovendien zijn er mooie prijzen winnen voor de meest creatieve en/of aansprekende acties. In de EO BEAM Kerkdienst worden wekelijks de prijswinnaars bekendgemaakt en worden nieuwe challenges onthuld. Alle acties worden geprikt op een digitale kaart van Nederland zodat te zien is wat er aan positieve acties door het hele land gebeurt. We starten op 11 april, en op zaterdag 22 mei sluiten we af met een grote actiedag in het hele land.

Ga naar prikpositief en schrijf jouw groep nu in!

Toerusting

Niet alleen de jongeren, maar ook de jongerenwerkers kunnen wel een steun in de rug gebruiken. Daarom hebben we speciaal voor hen een serie trainingen en masterclasses gemaakt. Zo kunnen ze weer nieuwe inspiratie opdoen en meer handvatten krijgen voor het herkennen en hanteren van problemen als eenzaamheid, moeilijke thuissituatie, concentratieproblemen, enzovoorts. De trainingen worden online aangeboden in twee masterclasses van acht trainingen en verzorgd door professionals van de verschillende organisaties. De trainingen zijn ook los te volgen en zijn kosteloos.

Meld je hier aan voor de masterclasses!

Launchparty

Op zondagmiddag 11 april vindt een online launchparty plaats, bedoeld voor jongerenwerkers en andere geïnteresseerden. Deze is gratis te volgen via Youtube en/of Zoom. Houd deze website in de gaten voor alle details.

Wil je meer weten over deze actie? Bel of mail dan met Mark de Boer (06-42747151 of mark@nietalleen.nl).

--:--