Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuw seizoen voor realityserie 'Urk!'

Vanaf dinsdag 31 augustus om 21.30 uur, SBS6

Op dinsdag 31 augustus start het vierde seizoen van de realityserie 'Urk!' (SBS) In dit programma leren we de bevolking van het vissersdorp kennen dankzij een paar markante Urkers zoals kapper Teun Föhn en de tweeling Mathilde en Gerda.

Deel:

Een nieuw gezicht in de serie Urk! is Greetje Bosma (32). Greetje werkt in de zorg en woont met haar man en twee dochters in het oude dorp van Urk. “Mijn nogal rake columns op radio Urk FM hadden de interesse gewekt van de programmamakers van SBS," vertelt Greetje. "Ik neem totaal geen blad voor de mond en spreek me openlijk uit over allerlei onderwerpen die soms nogal gevoelig liggen, zoals bijvoorbeeld de zwartepietendiscussie.”

Lees ook: Teun Föhn 'Onvoorwaardelijke liefde is prachtig'
Lees ook: Teun Föhn 'Onvoorwaardelijke liefde is prachtig'

Vrouwen

Wat hoopt Greetje te bereiken met haar deelname aan het programma Urk!? "Veel mensen hebben een bepaald beeld van de vrouwen op Urk: ze hebben allemaal grote gezinnen, de vrouwen werken niet buitenshuis en het enige recht dat ze hebben, is het aanrecht. Maar de werkelijkheid is heel anders. Heel veel vrouwen werken, er zijn talloze vrouwen met een eigen onderneming op Urk. Dat mag ook weleens belicht en benoemd worden.”

Pup_Greetje_URK

Chaotisch

De crew van SBS is al sinds maart dit jaar op Urk. Er is inmiddels flink wat beeldmateriaal verzameld.
“Het gekke is dat je na een tijdje gewoon vergeet dat de cameraploeg er is. Ze zijn dan haast ‘onzichtbaar’ aanwezig. Ik deed dus gewoon mijn ding zonder al te veel na te denken. Het afgelopen half jaar was best een chaotische periode: de zoektocht naar een ander huis, de verhuizing en de komst van een pup. Ik ben eigenlijk best zenuwachtig voor de eerste uitzending. Dan denk ik: Oh boy! Wat heb ik eigenlijk allemaal gezegd, en wat gaan we allemaal zien?"

Teun Föhn

Uiteraard maakt ook de bekende kapper Teun Föhn dit seizoen opnieuw zijn opwachting. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen blijkt Teun tot over zijn oren verliefd te zijn. Teuns vrienden Albert en Fred bereiden zich voor op de kennismaking met zijn nieuwe Zeeuwse vlam. “Ach weet je, op een gegeven moment heb je de klik en dan maakt afstand niet meer uit,” vertelt Teun aan Metro Nieuws. “Wat is afstand als het om liefde gaat? Maar we vinden het allebei goed te overbruggen hoor. Het gaat heel goed. De verkering is aan sinds december, dus we tikken de acht maanden al aan.”

Realityserie 'Urk!'

Vanaf dinsdag 31 augustus, zes weken lang om 21:30 op SBS6

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--