Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuw uitdagend kaartspel: 'Vis-je of niet?'

Origineel spel om met elkaar in gesprek te komen

Sinds vorig jaar ontwikkelt NEEMA, bekend van christelijke films en gospelmuziek, originele spellen met een christelijke signatuur voor een brede markt. De ene keer meer expliciet voor de christelijke doelgroep gericht op verdieping of bijvoorbeeld Bijbelkennis, de andere keer meer impliciet, maar nog altijd geïnspireerd door de Bijbel. Ze zijn bedoeld voor een brede markt van gelovigen en niet-gelovigen.

Deel:

Sinds vorig jaar ontwikkelt NEEMA (uitgeverij van christelijke films en gospelmuziek) originele spellen met een christelijke signatuur. De ene keer speciaal voor de christelijke doelgroep, gericht op verdieping of het vergroten van Bijbelkennis. De andere keer meer impliciet voor een bredere doelgroep, maar nog altijd geïnspireerd door de Bijbel. 

Henk Nennie, ontwikkelaar bij uitgeverij NEEMA is enthousiast. "Al enkele jaren is de fysieke spellenmarkt booming business. Onderzoekers denken dat dit te maken heeft met het verlangen van mensen om weer gezellig met elkaar aan tafel te zitten in plaats van in je eentje naar een scherm te kijken. Wekelijks komen er nieuwe spellen op de markt. In bijna elke stad kun je inmiddels een spellenspeciaalzaak vinden. Ook verschijnen de eerste gamebars in Nederland, die dagelijks vol zitten met spelende bezoekers."

Inspirerende content

NEEMA wil mensen via inspirerend materiaal een stapje dichter bij God brengen, vertelt de ontwikkelaar. "Er zijn vrijwel geen mooie, christelijke spellen op de markt. Dat gaf voor ons de doorslag om deze zelf te ontwikkelen. NEEMA Games ontwikkelt in huis de ideeën, test deze vervolgens en brengt ze op de markt. Ook bedenken en maken we spellen in opdracht. Goede spel-ideeën zijn trouwens altijd welkom!"

Nieuwe spellen

Dit najaar verschijnen de eerste twee spellen. Het eerste spel is 'Vis-je of niet'? "Dit is een uitdagend kaartspel waardoor je op een leuke en prikkelende manier met elkaar in gesprek raakt naar aanleiding van de bekende Visje oneliners," vertelt Henk. "Het doet denken aan het succesvolle 'Kaarten op Tafel', maar dan in een 2.0-versie. Hierbij voegen 7 spelvarianten een hele nieuwe beleving toe. Het tweede spel heet 'Schapenkoning'. In dit spel gaan spelers als herders uit het oude Midden-Oosten met elkaar de strijd aan om de grootste schapenkudde. Het is een leuk, snel en strategisch spel voor christenen en niet-christenen."

Het spel 'Vis-je of niet' is verkrijgbaar in de christelijke boekhandel en webwinkels

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--