Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuwe afleveringen Scheppingsdrift: Noach

Het is een van de populairste Bijbelverhalen voor kinderen: de ark van Noach. Dick Bruna heeft zijn eigen versie en Playmobil en Fisher-Price hebben speelgoed-arken. Maar is het eigenlijk wel zo’n gezellig verhaal? Wat betekent de zondvloed in deze tijd? En wensen we niet stiekem zelf wel eens een zondvloed, omdat het ook wel heel fijn is om helemaal opnieuw te beginnen?

Deel:

Allard Amelink bespreekt het in deze aflevering van de podcast Scheppingsdrift met het vaste panel van dit seizoen: Lieke Wynia, conservator van het Museum Catharijneconvent in Utrecht; Ab Nieuwdorp, presentator van De Klassieken op NPO Radio 4; en theoloog en schrijver Alain Verheij.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ze bespreken onder meer kunstwerken van Jan Breughel en Winifred Knights; muziek van Benjamin Britten, Michelangelo Falvetti en Gaetano Donizetti; twee films van Darren Aronofsky (Mother en Noah); en een roman van Julian Barnes.

Meer afleveringen luisteren van Scheppingsdrift?
Meer afleveringen luisteren van Scheppingsdrift?

Hier vind je alle afleveringen van Scheppingsdrift!

Over de podcast Scheppingsdrift

Bijbel en kunst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de podcast Scheppingsdrift duikt presentator Allard Amelink, samen met theoloog Alain Verheij en kunstkenners Lieke Wynia en Ab Nieuwdorp, elke aflevering in een Bijbelverhaal. Aan de hand van muziek, literatuur, film en beeldende kunst gaan ze op zoek naar de verhalen achter de kunst en naar de betekenis van die eeuwenoude verhalen voor vandaag de dag.

Meer luisteren van deze podcast?
Meer luisteren van deze podcast?
Een andere podcast luisteren?
Een andere podcast luisteren?
--:--