Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nikodemus in de serie 'The Chosen'

Ontdek de personages uit de serie 'The Chosen' en hun plek in de Bijbel

In de eerste aflevering van ‘The Chosen’ zien we Nikodemus, iemand met een hoge positie. Hij is Schriftgeleerde: een joods geleerde die de wet en de heilige schrift kent. Nikodemus is deskundige op het gebied van de wet en andere teksten. Hij is de leider van de Farizeeën: een groep Schriftgeleerden met een hele strenge opvatting over de joodse wet.

Deel:

De Romeinse autoriteiten hebben een probleem met Maria Magdalena, ze wordt gekweld door kwade geesten: demonen. De Romeinen zoeken een oplossing bij de grote Nikodemus, hij moet de demonen uitdrijven. Dat probeert Nikodemus, maar zonder succes. De demonen zeggen zelfs: “Wij zijn niet bang voor jou. Jij hebt hier geen macht, leraar.”

Nikodemus in de Bijbel

De eerste plek in de Bijbel waar we Nikodemus tegenkomen is in Johannes 3 vers 1 – 21. In dit stuk van de Bijbel gaat het over opnieuw geboren worden om zo Gods koninkrijk te kunnen zien. Nikodemus begint het gesprek met: “Wij weten dat u een leraar bent die van God gekomen is, want alleen met Gods hulp kan iemand de wondertekenen doen die u verricht.” Waarop Jezus antwoordt met: “Waarachtig, ik verzeker u: alleen wie opnieuw wordt geboren, kan het koninkrijk van God zien.” Nikodemus begrijpt dit niet en Jezus legt uit: “Waarachtig, ik verzeker u: wij spreken over wat we weten en we getuigen van wat we gezien hebben, maar jullie accepteren ons getuigenis niet. Wanneer jullie me niet geloven als ik over aardse dingen spreek, hoe zouden jullie me dan geloven als ik over hemelse dingen spreek?”

Lees het hele stuk op bijbel.eo.nl (Johannes 3 vers 1 tot en met 21).

Volg alles van The Chosen: meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan en ontvang wekelijks een e-mail met achtergronden bij deze inspirerende serie.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--