Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Olga Commandeur in 'De Kist': 'De dood voelde even dichtbij'

Maandag, 23.02 uur, NPO 2 (hh)

Deel:

Oud-atlete Olga Commandeur is vooral bekend van haar tv-programma Nederland in Beweging (MAX), waarmee ze televisiekijkers fitter hoopt te maken. In het EO-programma De Kist gaat Kefah Allush langs bij Olga voor een goed gesprek over leven en dood. 

Het leven is in de ogen van Olga Commandeur één grote leerschool. Zeker de nare ervaringen verrijken je leven uiteindelijk, vindt ze. Zo’n nare ervaring was er onder meer afgelopen juni, toen een voorstadium van borstkanker bij haar werd ontdekt. Het resulteerde in een borstamputatie.

Afscheid in een droom

Kefah Allush blikt met Olga terug op deze moeilijke tijd, waarin de dood voor haar even dichtbij voelde. Ze praat in De Kist ook uitgebreid over de dood van haar beide ouders. Van zowel haar vader als haar moeder nam Olga voor haar gevoel pas echt afscheid na de dood, in een levendige droom.

De Kist: Olga Commandeur

"Het is bijzonder te zien dat hoe lang je dit ook doet, je altijd weer uitkomt bij de kern van iemands bestaan," vertelt presentator Kefah Allush over de gesprekken die hij wekelijks met BN'ers voert in De Kist. "De dood blijkt vaak een zaadje te zijn voor de groei van een nog groter gesprek. Dat mensen mij dit allemaal durven te vertellen voor het oog van de camera blijft iets wonderlijks.” Vanavond spreekt Kefah met Olga Commandeur. 

Maandag 18 juli, 23.02 uur, NPO 2

Kijk 'De Kist' hier terug

--:--