Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Ons huis is een plek van rust’

Marjolein en Folkert wonen in een probleemwijk in Breda

Je huis verkopen, je baan opzeggen en afreizen naar Duitsland om een Bijbelschool te volgen. Marjolein (31) en Folkert (40) deden het uit diep verlangen om de zending in te gaan. Sinds kort wonen ze met hun twee kinderen in een probleemwijk in Breda.

Deel:

“Mensen zeiden echt dat we gek waren, maar we hadden allebei een groot verlangen om zendingswerk te doen. God zegent dat. Samen hebben we een Bijbelschool in Duitsland afgerond en daarna voelden we ons geroepen om in een probleemwijk in Breda te gaan werken. We leven van giften, dus een huis huren of kopen was daardoor lastig.

Toch kregen we – door hulp van een christelijke organisatie – begin vorig jaar de sleutels van een nieuw huis. Hier is genoeg ruimte voor het kinder- en jongerenwerk dat wij doen en de deuren staan altijd open voor de mensen die het nodig hebben. Het is alles waar we zo naar verlangden en voor hadden gebeden: een thuis.

Het huis is voor ons echt een nieuw begin, omdat we weten dat dit de plek is waar we voorlopig blijven. Zes jaar leefde we in onzekerheid. Aan het constante verhuizen, is een einde gekomen. De wetenschap dat we hier blijven, geeft rust. En dat heeft zijn weerslag op ons gezin én op de buurt.

Chantal vond God te midden van schulden
Chantal vond God te midden van schulden

We willen de ruimte in de toekomst nog meer gebruiken voor activiteiten. Als je iets wilt bereiken op zo’n plek, moet je een lange adem hebben. Nu kunnen we hier de komende vijftig jaar vooruit.”

Lees meer op Familievanderhorst.com.

--:--