Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ontdek de webserie van 'Redders op zee': 'Gered'

'Gered' is de online serie van het EO-programma 'Redders op zee'

In 'Gered' vertellen vier mensen het indrukwekkende verhaal van hun eigen redding. Ze gaan terug naar dat spannende moment waarop hun leven aan een zijden draadje hing. Zij vertellen hoe ze dit hebben beleefd en welke impact dit op hen heeft gehad. ​Welke invloed heeft het in je leven als je door het oog van de naald bent gekropen?​

Deel:

#1 Simone en Esther

Wat een gezellige zomerse avond had moeten zijn, eindigt in een drama voor de familie Dijkshoorn. De zesjarige Esther valt van het havenhoofd in Scheveningen en belandt meters lager op de rotsblokken. De artsen in het Erasmus Medisch Centrum schatten haar overlevingskans minimaal. De grond werd onder de voeten van de hoogzwangere Simone en haar gezin weggeslagen. Haar dochter was dan wel gered, maar lag nog steeds in comateuze toestand in het ziekenhuis. Ondanks de kritieke toestand bleef de familie hoop houden op een wonder.
 Hoe blikt Simone terug op deze periode? En hoe gaat het nu met Esther?

Kijk hier de aflevering op NPO Start.

Gered aflevering 1

#2 Jan en Joke

Acht weken geleden vertrokken Jan en Joke op een mooie zomerdag vanuit IJmuiden met de zeilboot richting Zeeland. Door een inschattingsfout komen ze nooit aan op hun eindbestemming. De zeilboot strandt op een zandbank en belandt op zijn zijkant. Hoge golven sloegen over hen heen. Ze konden geen kant meer op. Het enige wat ze konden doen was wachten en hopen op hulp. Hoe blikken Jan en Joke terug op dit ongeluk en op de reddingsactie?

Kijk hier de aflevering op NPO Start.

GERED NPO START AFL 2

#3 Herman

Op 8 mei 2013 krijgt Herman de opdracht om vanuit de lucht een schip te fotograferen. Dichte mist en laaghangende bewolking veroorzaken die dag slecht zicht. Herman en de piloot proberen onder de bewolking door te vliegen om het schip te vinden. Plots zien ze het water vlak onder het vliegtuig en storten ze neer. Herman: ‘Ik lag in koud water en de kans dat ik dit overleef is miniem. Het enige wat telt is, ik moet dit volhouden.’ Uren ligt Herman in totale eenzaamheid in het koude water, wachtend op hulp. Hoe kijkt hij 9 jaar later terug op de vliegtuigcrash en zijn redding?

Kijk hier de aflevering op NPO Start.

Gered afl 3 Thumbnail POMS NPO Start

#4 Kiki

Met een harde knal belandde de zeilboot van Kiki en haar man op een zandbank. ‘Ik wist meteen: hier komen we niet alleen vanaf.’ Bij het wegslepen van de vastgelopen zeilboot, brak de kiel en begon de boot te zinken, waardoor Kiki en haar man in het water belandden. We dachten: gaan we hier levend uitkomen?’

Kijk hier op NPO Start

Gered NPO Start afl 4 v2
--:--