Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Op bezoek bij 'Schapenkoppen' in 'Typisch Dordt'

Maandag t/m donderdag, 19.20 uur, NPO 2

Deel:

Onder de rook van Rotterdam en omringd door vijf rivieren ligt een van Nederlands mooiste steden. Het is eigenlijk een eiland met ‘Schapenkoppen’ als bewoners. Als ze hier over het water turen, spreken de Dordtenaren over de rest van Nederland dan ook wel als ‘de overkant’. In de EO-serie Typisch Dordt zijn we drie weken te gast in Dordrecht. 

De stad Dordrecht wordt in de volksmond gewoon 'Dordt' genoemd. In de eerste week van de reeks Typisch Dordt maakt de kijker onder meer kennis met Ad de tegeldichter. De ganse dag schieten er gedachten en gedichten door het hoofd. De inspiratie die zijn grote liefde Leida én de natuur oplevert, eindigt steevast op een muurtegeltje.

Opnieuw in de schijnwerpers?

Blueszangeres Marianne Noble verlangt weer naar het podium. Optreden is voor haar als ademen; ze kan niet zonder. Ze heeft de stille hoop dat ze binnenkort toch weer de schijnwerpers in kan stappen. Stadsdichter en kapper Juno moppert over al die mopperende Dordtenaren. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Typisch Dordt stadsdichter EO Juno
In de reeks 'Typisch Dordt' ontmoeten we de markante Dordtenaar Juno.

Ook trekken we in deze reeks op met Ruurd. De afgelopen 27 jaar zat hij vooral binnen, op kantoor. Maar sinds kort heeft hij zijn vaste baan bij de verzekeringsmaatschappij verruild voor het vrije leven van een pensionado. Eindelijk heeft Ruurd tijd voor zijn grote liefde, de voetbalclub. 

Typisch Dordt

In de documentaireserie Typisch…! volgen BNNVARA en de EO de levens van gewone mensen in een buurt ergens in Nederland. Wie zijn de mensen die er wonen en hoe ziet hun leven eruit. De komende drie weken zijn we in Typisch Dordt te gast in het Zuid-Hollandse Dordrecht. Je kunt hier alle afleveringen terugkijken.

Vanaf 1 november, maandag t/m donderdag, 19.20 uur, NPO 2

Kijk 'Typisch Dordt' hier terug

--:--