Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Opnieuw hoopvolle initiatieven in tweede seizoen 'Niet alleen''

Iedere woensdag, 16.40 uur, NPO 1

Deel:

In het tweede seizoen van het Niet Alleen (EO) reist Bert van Leeuwen door heel het land om mensen te helpen. De verhalen van Bert worden afgewisseld met hoopvolle hulpverhalen van vrijwilligers die allemaal laten zien hoe zij – juist in deze tijd – anderen een helpende hand bieden. 

In de nieuwe afleveringen van Niet Alleen gaan Bert van Leeuwen en vrijwilligers op pad om mensen te helpen. Zo wil Sarah uit Maastricht heel graag mensen uit haar woonplaats een hart onder de riem steken. Ze verkocht in de eerste golf posters waarop staat ‘Haw Pin’ (houd moed) en organiseerde van de opbrengst een diner voor eenzame ouderen. Nu laat ze deze hoopvolle tekst verwerken op lokale producten als vlaaien.

Een klein gebaar of vriendelijk praatje kan al veel voor iemand betekenen

Bert gaat in de eerste aflevering samen met Gloria op pad om voedselpakketten uit te delen bij mensen die het niet breed hebben. Gloria verzamelt ook gedoneerde kleding of meubels om te verspreiden. "In deze tijd zijn zo ontzettend veel mensen eenzaam," zegt EO-presentator Bert van Leeuwen. "Of het nu gaat om het uitlaten van een hond, even boodschappen doen in de supermarkt of het bereiden van een warme maaltijd; een klein gebaar of een vriendelijk praatje kan al zo’n verschil maken!" 

#Nietalleen verbindt hulpvragers en -aanbieders

Het platform #Nietalleen is opgestart vlak na het uitbreken van de coronacrisis. Met #Nietalleen worden al maanden talloze lokale hulpinitiatieven aan hulpvragers verbonden. Het platform wordt gecoördineerd door de EO en de Protestantse Kerk Nederland, in samenwerking met een groot netwerk van landelijke partners. De samenwerkende organisaties matchen de hulpvraag met het hulpaanbod. In het eerste seizoen van het tv-programma Niet Alleen deelden Bert van Leeuwen en Anne-Mar Zwart – vanuit hun huiskamers – bemoedigende initiatieven die in deze bijzondere tijd ontstaan. Het platform is te bereiken via nietalleen.nl en 0800-1322. 

"Met dit programma wil ik laten zien dat klaarstaan voor een ander niet ingewikkeld hoeft te zijn," zegt Bert over het nieuwe seizoen van Niet Alleen. "Ook hoop ik dat mensen in hun eigen omgeving gaan nadenken over wie zij zelf een handje kunnen helpen. Het is geweldig om te zien dat in de afgelopen maanden al heel veel van dit soort mooie initiatieven zijn ontstaan. Laten we hier vooral mee doorgaan!”  

Nieuw seizoen 'Niet Alleen'

In een nieuwe reeks afleveringen van Niet Alleen gaan Bert van Leeuwen en vrijwilligers op pad om mensen te helpen. Het zijn inspirerende verhalen die onder andere zijn ingezonden via #Nietalleen. Al sinds het begin van de coronacrisis verbindt dit platform hulpvragers en lokale hulpaanbieders aan elkaar. 

Vanaf 11 november, iedere woensdag, 16.40 uur, NPO 1  

Kijk 'Niet Alleen' hier terug

--:--