Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Paul de Munnik in 'De Kist': 'De tijd begint wel te dringen'

Maandag, 23.30 uur, NPO 2

Deel:

Kefah Alush gaat in De Kist (EO) langs bij zanger en muzikant Paul de Munnik (50) voor een goed gesprek over leven en dood. Ze spreken over het overlijden van Pauls ouders en de eindigheid van zijn eigen leven.

Op de dag dat zijn moeder overleed, stond zanger en muzikant Paul de Munnik ‘s avonds op het podium. Zijn moeder had Alzheimer. Toen zijn vader vijftien jaar eerder overleed aan hartfalen, had Paul daar meer moeite mee, omdat het plotseling was. Hij heeft geen afscheid van hem kunnen nemen.

(Tekst loopt door onder de video.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In deze aflevering van De Kist vertelt Paul de Munnik aan Kefah Allush dat hij nog vaak aan zijn vader denkt, bijvoorbeeld omdat hij zo blij kon zijn. Hij zou graag wat meer als zijn vader willen zijn en het stille geluk willen kennen.

Hopelijk mogen we na dit leven verder

Maar de tijd begint wel te dringen. Juist vanwege de eindigheid moet je zorgen dat het leven hier goed is, voor jezelf en anderen. "Dit is wat we hebben," zegt Paul. "Hopelijk mogen we daarna verder. Maar dat zien we in de tweede ronde dan wel weer."

De Kist: Paul de Munnik

"Het is bijzonder te zien dat hoe lang je dit ook doet, je altijd weer uitkomt bij de kern van iemands bestaan," vertelt presentator Kefah Allush over de gesprekken die hij wekelijks met BN'ers voert in De Kist. "De dood blijkt vaak een zaadje te zijn voor de groei van een nog groter gesprek. Dat mensen mij dit allemaal durven te vertellen voor het oog van de camera blijft iets wonderlijks.” Vanavond spreekt Kefah met zanger en muzikant Paul de Munnik.

Maandag 22 februari, 23.30 uur, NPO 2

Kijk 'De Kist' hier terug

--:--