Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Podcast Deze Week: wie heeft er nog vertrouwen in de overheid?

Het vertrouwen in de Nederlandse politiek is tanende. Onderzoeksbureau IPSOS maakte deze week bekend dat 6 op de 10 Nederlanders het kabinet niet meer vertrouwd. Een van de oorzaken is de Toeslagenaffaire.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

La diva

Cocky is deze week in de podcast vanuit Italië. Ze organiseert daar een relatiecursus voor stellen. Sjirk vindt het maar niks. Kan dat niet gewoon op Schiermonnikoog?

Hillsong church

En deze week werd duidelijk dat de leider van de charismatische Hillsong Church opstapt. Hij zou te weinig hebben gedaan om het misbruik in de kerk aan de kaak te stellen. Joram vindt dat - ook in Nederland - kerken veel meer moeten doen om de veiligheid van hun gemeenteleden te waarborgen.

"Bedrijven hebben een Raad van Toezicht. Waarom zie ik die in veel evangelische kerken niet? Daar is een leider die in zijn eentje aan het hoofd staat van een imperium en niet gecorrigeerd wordt."  

Over de podcast Deze Week

In de opiniepodcast Deze Week nemen EO-presentator Joram Kaat, krantenmaker Sjirk Kuijper en relatiecoach Cocky Drost het belangrijkste nieuws van de week door. Drie christelijke opiniemakers, ieder uit een andere generatie, gaan het gesprek met elkaar aan. Soms knetterend, meestal vrolijk en altijd betrokken.

--:--