Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Podcast: Ga naar je happy place! - Derde opdracht Eva's EveryBody Happy-Week

Kom tot rust bij God met deze meditatiepodcast

Hoe fijn is het als je even kan ontsnappen samen met Jezus? ‘Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven,’ zegt Hij in Mattëus 11:28. En dat is precies wat jij vandaag mag doen. Met behulp van deze drie meditaties ga je naar Hem toe en rust je uit. Je moet helemaal niks, je hoeft er alleen maar te zijn.

Deel:

Spreekster, coach en therapeut Marjolijn Rietveld vroeg zich af: hoe verbindt een mens zijn gedachten, hart, lichaam en geest? Hoe kunnen we daar meer mee? Er staat in Gods grondwet immers; ‘Heb de heer uw God lief, met heel uw ziel, met heel uw verstand met het heel uw kracht’ (Marcus 12:30).

 “Voor mijn werk combineer ik mijn passie voor God en de mens. Ik spreek en verleen psychische hulp. Ik houd van praktisch en diepgang. Met mijn creativiteit dans ik regelmatig buiten de lijntjes, wat weer helpt om soms verwarde lijnen uit elkaar te rafelen. Als ik merk dat dit niet goed lukt ga ik bidden en zoek ik naar hoe het wel kan. Zo was een van mijn vragen: ‘hoe verbindt een mens zijn gedachten, hart, lichaam en geest?’. Ik ging op zoek en één van de mooiste ontdekkingen deel ik in deze podcast met jou: de kracht van je verbeelding om Jezus te ontmoeten.

Iedereen denkt in beelden, Jezus vertelt daarom ook veel verhalen. Beelden zien mensen voor zich in gedachten en daardoor onthouden ze informatie beter. In de Bijbel zie je dat God mensen ‘beelden’ geeft: dromen en visioenen. Ook later in de kerkgeschiedenis zie je dit ‘beeld denken’ terugkomen als gebruik. Ignatius van Loyola bad bijvoorbeeld met zijn zintuigen. Hij las de Bijbel en verbeelde zich dat hij erbij was.

Ik hoop dat deze meditaties tot zegen gaan zijn voor jou. Als rustmoment en als verdieping in het beleven van jouw relatie met Jezus.“

Luister via Soundcloud
Luister de meditaties via Spotify | Bij het water | In het bos | In de weilanden
Luister de meditaties via Itunes | Bij het water | In het bos | In de weilanden

Over Marjolijn

Marjolijn Rietveld

Marjolijn Rietveld is spreekster, coach en therapeut. Ze is getrouwd met Bas en mama van drie kinderen: Joshua, Sefanja en Hizkia én een club geestelijke kinderen, zoals ze hen met een knipoog noemt. ‘’We discipelen, coachen, leren wederzijds en genieten van het bruisende leven met God. Het is echt iets moois om mensen op weg te helpen in hun leven met Hem.” lijninjeleven.com

Volgende opdracht

Ontspannen geworden? Dan nodigen we jou uit voor de volgende opdracht van Eva's EveryBody Happy-Week: Trakteer jezelf op een coronaproof avondje lachen. Barbara Stouwdam van Op en Top Vrouw vertelt over de online Theatervoorstelling Contrast waar jij aanwezig bij kunt zijn. Ook vertelt ze over het thema van deze voorstelling: vrouw-zijn en alles wat daarbij komt kijken.

EVA'S EVERYBODY HAPPY-WEEK

Onze gezondheid houdt ons bezig – meer dan ooit zelfs. Daarom organiseert Eva vanaf zondag 14 februari de Eva’s EveryBody Happy-Week! Zeven dagen lang geven we extra aandacht aan lichaam en geest. Met elke dag een opdracht om jezelf uit te dagen. Van spread the love op Valentijn tot lui – ja, dat lees je goed – sporten met Arie Boomsma. Ga naar Eva's EveryBody Happy-Week en doe mee!

Geschreven door

Hedi Kruithof

--:--