Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Popartiesten laten zich van hun christelijke kant zien

10 september 2021 · Leestijd 3 min

In deze aflevering van Deze Week bespreken Sjirk Kuijper, Joram Kaat en Cocky Drost de week. Joram was blij verrast toen hij deze week een christelijk opwekkingslied hoorde op het nieuwe album van Ronnie Flex, gezongen door Tyrone. Steeds meer artiesten zoals Kanye West en de voetballende rapper Memphis Depay laten in daad en woord zien dat ze christen zijn. Voor Joram is dat de bevestiging dat jongeren zich niet meer hoeven te schamen als ze naar christelijke muziek luisteren.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Voor Sjirk is dat niets nieuws onder de zon. De hoofdredacteur van het Nederlands Dagblad is een fervent liefhebber van klassieke muziek. 'Mozart en Bach schreven het ene moment diepreligieuze opera's, terwijl ze in andere gevallen heel wereldse muziek maakten.'

Grijs vinkje, blauw vinkje

Cocky raakt moedeloos van het nieuws dat Whatsapp je voortaan laat beslissen wie mag zien of je een bericht hebt gelezen. Het staat voor haar symbool voor de tijd waarin we nu leven - een van te weinig zingeving. 'Als je je zorgen moet maken dat je te laat een berichtje terugstuurt of wat anderen wel niet van jou zullen denken, durf je er niet op te vertrouwen dat het goed komt.' De relatiecoach mist de authenticiteit tussen mensen, iets wat ze in het geloof wel terug kan vinden. 

9/11

--:--