Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prachtig! 7 liederen over Bijbelse vrouwen

Afgelopen jaar schreef Tanja Lagerström 7 liederen vanuit het perspectief van Bijbelse vrouwen. Ze bundelde ze samen in een boek: 'Als zij naar je lacht', dat deze week is verschenen. Bekijk en beluister hier alvast zes video's. De zevende, het lied van de koningin van Sheba, verschijnt eind december op onze website.

Deel:

"De vrouwen die in de Bijbel voorkomen zijn maar gewone vrouwen, eigenlijk," zegt Tanja Lagerström. "Toch staan ze daar met een reden. God wil dat we er iets van leren. Daarom denk ik dat wat zij meemaken heel herkenbaar kan zijn voor veel vrouwen. Dingen als eenzaamheid, jaloezie, wanhoop. Deze dingen zijn in verschillende mate wel aanwezig in een vrouwenleven." 

Bijzondere bestemming 

"Ik hoop natuurlijk dat vrouwen uit deze liederen hoop of troost kunnen putten. Dat de liederen hen kracht geven als ze in een moeilijk situatie zitten. God heeft de vrouwen uit de Bijbel gekozen voor een bijzondere bestemming. Soms werd dat in hun leven al zichtbaar, zoals bij Esther. Soms leek het alsof zij tweede keus waren, zoals bij Lea. Maar voor God was zij de eerste keus, want uit haar nageslacht is Jezus geboren.

Tijdens jouw leven lijkt het misschien nog niet zo stralend, maar je mag weten dat God een bestemming voor jou heeft. Ook al zie je dat nog niet, er komt een moment dat dat duidelijk wordt. Hoe moeilijk het ook is, er zit iets unieks in iedere vrouw, waar God een bedoeling mee heeft.”

Het boek 'Als zij naar je lacht', geschreven door Tanja Lagerström, bevat uitleg bij de liederen van Eva, Lea, Hanna, Esther, de koningin van Sheba, de Samaritaanse vrouw en de bloedvloeiende vrouw. Het is vanaf november te bestellen bij uitgeverij De Vuurbaak. In het boek staan de teksten van de liederen en codes waarmee je elk liedje met je telefoon kunt scannen en downloaden. 

Bekijk de video's van de 6 liederen!

Klik op de afbeeldingen voor een link naar de video's. 

Het lied van Lea

Het lied van de Samaritaanse vrouw

Het lied van Eva

Het lied van de bloedvloeiende vrouw

Het lied van Esther

Het lied van Hanna

--:--