Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Premier Rutte houdt Protestantse Lezing 2020 over het goede leven

‘Is een goed leven een perfect leven?’

Op 31 oktober – Hervormingsdag – houdt minister-president Mark Rutte online de Protestantse Lezing. Vanuit zijn protestantse levensovertuiging staat hij stil bij de vraag: ‘Is een goed leven een perfect leven?’ De lezing is onderdeel van een online festival over het goede en mislukte leven, georganiseerd door de Protestantse Kerk in Nederland.

Deel:

Thema’s die tijdens het festival de revue passeren, zijn het ‘gekmakende streven naar perfectie’, zelfkritiek en zelfcompassie, overgave en genade. De vraag die in het kader van de huidige coronacrisis gesteld wordt, is: ‘Kunnen we 2020 als een mislukt jaar beschouwen?’ Via een livestream op Protestantsekerk.nl kunnen deelnemers de avond bijwonen.

Succesvol of mislukt?

Theoloog en psycholoog Inger van Nes trapt de avond af met een persoonlijk verhaal over haar fietsongeluk met blijvende hersenschade tot gevolg. Dat zorgde ervoor dat haar beleving van het zogenaamde goede leven omver werd gegooid. Met die ervaring wil zij kritisch kijken naar wat wij in de samenleving zien als succesvolle of mislukte mensen.

Mislukkelingen in de Bijbel

Godsdienstpsycholoog Hanneke Schaap-Jonker en psychiater Piet Verhagen gaan in gesprek over het ‘gekmakende streven naar perfectie’. Theoloog Alain Verheij staat – aan de hand van zijn nieuwste boek Ode aan de Verliezer –  stil bij mislukkelingen in de Bijbel. 

Protestantse lezing door premier Mark Rutte

Zaterdag 31 oktober, 20.30 uur-22.00 uur, livestream via Protestantsekerk.nl

 

Beeld: ANP

--:--