Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Presentator Michiel Beumer geniet van 'Checkpoint'

'Altijd een beetje kind gebleven'; elke zaterdag, 9.35 uur, NPO Zapp

Deel:

Jaren geleden kwam Michiel Beumer bij de EO binnen als productiestagiair. Talloze evenementen en tv-programma’s leidde hij in goede banen, waaronder Checkpoint, dat hij sinds twee jaar presenteert. Samen met een team van jongens en meiden voert hij elke week spectaculaire tests uit.

"Het was nooit mijn doel om ooit presentator te worden," vertelt Michiel Beumer. "Maar toen Rachel Rosier stopte als presentator van Checkpoint, waar ik achter de schermen al bij betrokken was, hoorde ik dat ik een van de kandidaten was om haar op te volgen. Aan dat idee moest ik erg wennen, maar al snel kreeg ik er zin in. Ik deed mee aan de casting en de rest is geschiedenis.”

Wie is Michiel Beumer?

• 31 jaar
• Studeerde Media, Informatie en Communicatie in Enschede
• Als stagiair betrokken bij de EO Jongerendag, de Nederland Zingt Dag en het Gezinsevent
• Werkte na zijn stage bij de EO als productieassistent en producer van verschillende tv-programma’s
• Producer en (sinds twee jaar) presentator van Checkpoint

Wat heb je nodig om 'Checkpoint' te kunnen presenteren?
“Vanuit mijn nieuwsgierigheid help ik het testteam graag op weg. Zij moeten uiteindelijk in één dag zelf iets bedenken en in elkaar zetten. Het komt goed van pas dat ik toch altijd een beetje kind ben gebleven. Met die jongens en meiden is het lachen, gieren en brullen, maar het resultaat is vaak heel knap," vindt Michiel Beumer. "Bijzonder hoe ze een scootmobiel omtoveren tot een tank, of een ‘marslander’ met een parachute afleveren.”

Wat ontroert je?
“Het leed van kinderen kan me enorm ontroeren, zeker nu ik zelf vader ben. Als ik naar de reeks De kinderen van Ruinerwold kijk en zie wat hun is aangedaan, raakt het me als ik bedenk welke gevolgen het voor die kinderen heeft.”

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Michiel Beumer Checkpoint
Michiel Beumer is producer en presentator van het EO-programma 'Checkpoint'.

Wat is het beste boek ooit geschreven?
“Ik heb een fascinatie voor geschiedenis, vooral de Tweede Wereldoorlog. Op de basisschool kon ik de boeken uit de reeks Holland onder het hakenkruis van Piet Prins niet wegleggen. Terwijl we klassikaal deel 2 aan het lezen waren, zat ik al in deel 4. Met een schuin oog hield ik in de gaten hoe ver de klas was, voor het geval dat ik de beurt kreeg.”

Met welke eigenschap heeft God je royaal bedeeld?
“Met zelfvertrouwen. Als kind kreeg ik weleens te horen dat ik arrogant was. Ik weet nu eenmaal goed wat ik kan, maar ook wat ik niet kan. Dat laatste doe ik dan ook niet, zodat mijn tekortkomingen niet zo snel opvallen. Een programma presenteren was nieuw en spannend, maar ik sta open voor kritiek. Als je dat combineert met zelfvertrouwen, kun je ver komen.”

Ik weet wat ik kan, en wat ik niet kan

Wat is je favoriete Bijbelverhaal?
“Het vertrouwen dat mensen uit de Bijbel in God stellen, is vaak ontroerend. De inname van Jericho getuigt daarvan. Het volk trekt zeven dagen om de stad, waarvan God de muren zal laten vallen als ze op de hoorn blazen. Heel mooi en wonderlijk.”

Wat is het mooiste plekje op aarde?
“Ik ben geen wereldreiziger, maar er is een plek waar ik graag kom. Al zes jaar ga ik met mijn gezin iedere zomer naar een camping in Toscane. Mijn ouders en andere familieleden zijn er dan ook vaak. In vier weken komen we helemaal tot rust in een prachtige omgeving, waar het altijd mooi weer is.”

Michiel Beumer presenteert 'Checkpoint'

Checkpoint is een programma voor jongens en meiden. Het speelt zich af in een loods, op een geheime plek, ergens in Nederland. Die loods is de testruimte waar presentator Michiel Beumer samen met een team van jongens en meiden allerlei zinnige en soms ook onzinnige testen uitvoert. Een leerzaam programma met een knipoog.

Elke zaterdag, 9.35 uur, NPO Zapp
(herhalingen bijna dagelijks op deze zender)


Geschreven door

Bart van Delen

--:--