Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Prison Girls': heftige taferelen in vrouwengevangenis

Nieuwe reeks vanuit Massachusetts (VS); woensdag, 21.10 uur, NPO 3

Deel:

In de documentaireserie Prison Girls – Life Inside (BNNVARA) mogen we opieuw achter de muren van het Western Massachusetts Regional Women’s Correctional Center kijken. De vrouwen die hier binnenkomen, kampen vaak met psychische problemen en verslavingen. Een nieuwe gevangene heeft snel medische hulp nodig als ze een reeks toevallen krijgt.

De serie schetst een intiem en diepgaand beeld van het leven van vrouwen die zijn opgesloten in deze gevangenis. Deze eerste aflevering van Prison Girls gaat over de afdeling waar vrouwen binnenkomen die op straat zijn opgepakt. Veel nieuwe gevangenen zijn onder invloed van drank en drugs. Omdat ze moeten afkicken van heroïne, crack en crystal meth, zijn medische noodsituaties aan de orde van de dag.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Prison Girls Life Inside
Credits: BNNVARA .

Ook kampen de vrouwen die hier worden opgesloten, vaak met psychische problemen. Als de rondtrekkende muzikant en drugsgebruiker Carmen in de gevangenis belandt, krijgt ze achter elkaar toevallen. De bewaarders geven een 'Code Blue' af, wat betekent dat gevangenispersoneel en verpleegkundigen meteen in actie moeten komen.

Prison Girls – Life Inside (seizoen 2)

Vanaf 11 maart, iedere woensdag, 21.10 uur, NPO 3

Beeld: BNNVARA 

--:--