Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Programma Opwekking 2019 bekend

Diverse sprekers en artiesten

Dit jaar vindt met Pinksteren de 49ste editie van de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking plaats. Het thema is ‘Dieper met de Geest’. Welke sprekers en artiesten staan er op het programma?

Deel:

Vrijdag 7 juni

- 19.30 uur: Samenkomst met Henk Stoorvogel. 
  Thema: Dieper met de Geest

- 22:00 uur: Zingen met Joke Buis

Zaterdag 8 juni

- 10.00 uur: Samenkomst met Dorina Nauta.
  Thema: Afgestemd op Gods missie

Dorina Nauta is getrouwd en heeft een zoontje. Ze studeerde theologie aan de CHE, werkt als relatiemanager bij Tear en spreekt met veel plezier binnen verschillende kerkelijke stromingen. Dorina: "In een wereld vol onrecht en lijden klinkt een roep naar Gods gerechtigheid. Want het is toch niet eerlijk…? Misschien ken je dat gevoel van boosheid, een onrechtvaardigheidsgevoel. Hoe zijn wij betrokken bij het doen van recht?"

- 14.15 uur : Aanbiddingsconcert met Worship Central

Worship_central

Worship Central is een beweging van aanbidders met het verlangen dat de aanbidding van Jezus Christus de centrale plaats inneemt in de gemeenschap, lokale kerk en wereld. Het netwerk van Worship Central traint aanbiddingsleiders overal ter wereld, zodat zij opstaan en de kerk kunnen leiden in een ontmoeting met God. 

- 16.00 uur: Samenkomst met Peter Halldorf
  Thema: De Heilige Geest en het beeld van Christus in het leven van een discipe

Peter Halldorf is voorganger in de pinksterkerk van Zweden, en oprichter van de oecumenische leefgemeenschap in Bjärka-Säby. Hij heeft meer dan veertig boeken op zijn naam staan. Peter: "Waarom is het de bedoeling dat je als christen vervuld wordt met de Heilige Geest? Het mysterie van Pinksteren bekeken in het licht van de geestelijke leiding van de kerkvaders." 

- 19.30 uur: Samenkomst met Gary Haugen.
 Thema: De ongewone passie van God

Gary Haugen is oprichter en CEO van International Justice Mission (IJM), en auteur van diverse boeken. Gary: "God heeft een hart dat klopt voor recht doen. En Hij roept ons op met Hem hierin een volgende stap te zetten. We gaan dieper met de Geest wanneer wij ons laten raken door de ellende van de miljoenen slaven wereldwijd en door met gebed en daden in actie komen om hen te bevrijden en te beschermen."

- 22.00 uur Late night seminar met Christenen voor Israël

Zondag 9 juni

- 10.00 uur Samenkomst met Ruben Flach

- 14.30 uur Sing-in met Reni en Elisa Krijgsman

Net als vorig jaar leiden Reni en Elisa ook deze keer de Sing-in op zondagmiddag; een feest in de open lucht voor iedereen, met liederen voor jong en oud! Naast samenzang met de band is er een interactief optreden van het Watoto-kinderkoor uit Oeganda, voor wie de kinderen op het Kinderplein ook sparen.

- 19.30 uur: Samenkomst met avondmaal en gebed voor de zieken met Martin Koornstra.
  Thema: Ontmoet Jezus en leef!

Martin Koornstra is getrouwd met Karin en heeft twee dochters. Hij geeft leiding aan Royal Mission en is spreker, trainer, coach en schrijver. Tijdens deze bijzondere dienst van aanbidding en avondmaal wordt ook gebeden voor zieken. In zijn toespraak nodigt Martin je uit om je hart te openen voor een herstellende ontmoeting met Jezus de Geneesheer. Door de kracht van de Heilige Geest wil Hij diep in jouw leven en lichaam werken. Ontmoet Jezus en leef!

Maandag 10 juni

- 10:00 uur: Samenkomst met Theo van den Heuvel

Theo van den Heuvel (40 jaar) is getrouwd met Harmke en heeft vier kinderen. Hij is voorganger van De Stadskerk in Groningen en heeft een passie voor gebed. Theo: "Jezus nodigt ons uit om onderdeel uit te maken van het koninklijke werk dat Hij om ons heen aan het doen is door zijn Geest. Hoe kunnen wij op onze gewone dagen maximaal meedoen in dat buitengewone werk? We zullen een aantal kernlessen opdiepen die ons daarbij helpen."

- 14.00 uur:  Afsluitend concert met Kees Kraayenoord

Er zijn ook heel veel seminars die je kan volgen tijdens de conferentie. Bekijk hier het overzicht.

De Pinksterconferentie 2019 vindt plaats van 7 t/m 10 juni op het terrein van Walibi Holland in Biddinghuizen.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--