Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rabarberchutney

Deze pittige rabarberchutney is heerlijk als dip bij bijvoorbeeld empanadas.

Deel:

Deze pittige rabarberchutney is heerlijk als dip bij bijvoorbeeld empanadas.

Dit heb je nodig:

•    250 gram rabarber
•    2 appels 
•    1 ui
•    1 centimeter verse gember
•    1 grote teen knoflook
•    10 gedroogde abrikozen (ongezwaveld)
•    1 deciliter rodewijnazijn
•    1 verse rode peper 
•    flinke snuf zout

Zo maak je het:

•    Maak de rabarber schoon en snijd deze in stukjes. Schil de appel en snijd deze ook in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook en abrikozen fijn. Snijd de peper in ringetjes en rasp 1 centimeter van een verse gember. 
•    Doe alle ingrediënten tegelijk bij elkaar in een pannetje. Breng op matig vuur aan de kook en laat pruttelen tot de appel en de rabarber tot moes zijn gekookt. Zet het vuur uit en doe de deksel op de pan om de smaken nog even in te laten trekken. 

Tip: deze rabarberchutney kan heel goed enkele dagen in de koelkast bewaard worden, zodat je deze chutney van tevoren kunt maken of juist goed kunt bewaren om ergens anders bij te gebruiken. 

Fotografie & foodstyling: Nienke van Denderen
Tekst, gerechten & aanvullende foodstyling: Trix Douwstra

--:--