Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rail Away – uitstapjes in Nederland

Rail Away bezocht al vele landen over de hele wereld, maar natuurlijk mag Nederland ook niet ontbreken in dit schitterende treinreisprogramma. Want ondanks dat we langzaamaan richting het buitenland mogen voor een heerlijke vakantie is Nederland ook nog steeds een populaire optie voor een dagje uit of een weekendje weg. Daarom laat Rail Away genoeg inspiratie zien voor uitjes in en rondom het land. Stap in en reis mee!

Deel:

Amsterdam – Haarlem – Rotterdam
De grote steden van Nederland met bijhorende stations. Een mix van oud en nieuw wat het een divers uitstapje maakt. Je kan lekker treinen en voor een dagtripje gaan of boek ergens een hotelletje en maak er meteen een weekendje van! Check hier het Rail Away fragment en laat je inspireren!

Luxemburg – Luik (Ourthelijn)
Toch een klein stukje buitenland! Wel een industrieel stukje buitenland want je hoort en ziet over de ontwikkeling van de treinsporen door de jaren heen. Dat gaat in België weer heel anders dan in Nederland. Ook word je langs een mooi woud gereden en een mooie route langs bruggen en attracties en is het mogelijk om een treinrit te combineren met een wandeling om het ook voor toeristen zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Bekijk het fragment hier en doe inspiratie op voor een uitje bij onze buren!

Valkenburg-Schin op Geul-Simpelveld
Je zou het soms bijna vergeten, maar Valkenburg is echt een toeristische trekpleister.
Hartje zomer stappen we in Valkenburg op de stoomtrein van de Zuid-Limburgse Stoomtrein. Check het hier!

Hoorn – Limburg
Maastricht, een bourgondische stad waar gezelligheid en cultuur elkaar ontmoeten. Dit schitterende puntje van Nederland is een verademing voor de treinreiziger die door het prachtige landschap reist, zeker wanneer je overstapt op de fraaie stoomtrein over het Miljoenlijntje. Bekijk hoe Rail Away door dit mooie stuk Nederland reist.

Hoorn – Amsterdam – Den Haag – Limburg
Zin in een langer uitje door Nederland? Dan is dit misschien een mooie route voor jou! Van Hoor naar Maastricht met tussenstops in onder andere Amsterdam en Den Haag. We bekijken de miniatuurtreinen van Madurodam en schieten per dubbeldekker door de kleurrijke bollenvelden van Noord-Holland (Amsterdam-IJmuiden-Den Haag-Maastricht). We gaan met de museum stoomtram van Hoorn naar Medemblik, met lovers rail van Amsterdam naar IJmuiden en met het Miljoenenlijntje door het Limburgse land.

Wil je meer van Rail Away?

Dat kan! Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--