Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ramptoerist

Blog van Tijs van den Brink

Zegt de ene grutto tegen de andere: “Hé! Daar komt die Van den Brink alweer aan!” “Zo. Hij weet ons wel te vinden zeg! Hij is hier bijna elke dag. Wat zou er zijn?”

Deel:

“Hij mompelde pas wat over een kale minister die had gezegd dat je alleen nog een frisse neus mocht halen. In verband met die coronacrisis.”
“O ja, de mensen zitten in de nesten. Het grappige is: die gast fietst hier al jaren vlak langs, ik denk 200, 300 meter verderop. Al die jaren heeft-ie onze vogelboulevard niet gezien. En nu ineens loopt-ie de deur plat.”
“Hmm. Als hij er maar geen column over schrijft. Het is heerlijk rustig hier. Zelfs in dat weekend dat iedereen naar het strand ging en die kale minister en de premier boos werden, was 1,5 meter afstand houden hier echt heel gemakkelijk.”
“Maar waarom zou je telkens naar een vogelboulevard gaan als er een coronacrisis is?”

“Nou ja, heel veel andere dingen mogen niet meer. Je mag niet naar je moeder in het verpleeghuis, je mag niet naar de kerk, je kunt geen voetbalwedstrijden of wielrennen kijken, zelfs vakanties gaan niet door.”
“En dan zijn wij ineens goed genoeg? Moet je kijken! Komt-ie weer met z’n fototoestel. Pfff... Ik ben gisteren al geweest, vandaag mag jij.”
“Hij zal wel blij zijn dat er hier geen echte lockdown is, maar een intelligente, althans, zo noemen ze het zelf, die lui van de regering. Ik had een echte lockdown wel lekker gevonden. Dan hadden we dit prachtige gebied helemaal voor onszelf gehad!”
“We moeten wel een beetje sociaal zijn, grut! Voor de mensen in Nederland is dit echt veel fijner. Met dank aan die lui van het RIVM, die dit hebben bedacht.”
“Ja, die hebben zich goed hersteld. Aanvankelijk zaten ze er flink naast (het virus zou hier niet naartoe komen, het zou nauwelijks besmettelijk zijn, carnaval in Brabant mocht doorgaan), maar dit lijken ze goed gezien te hebben. Knap.”

“Die Tijs kijkt telkens als hij hier weggaat iets vrolijker dan wanneer hij komt. Dat krijgen we toch maar mooi voor elkaar.”
“Ik ben er wel klaar mee. Eerst kwam hij nooit, nu bijna dagelijks. Benieuwd of-ie blijft komen na de crisis. Voorlopig vind ik hem een ramptoerist.”

Geschreven door

Tijs van den Brink

--:--