Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rapper Brainpower komt regelmatig in kerk

Gert-Jan Mulder, beter bekend als Brainpower, komt regelmatig in de kerk. De rapper komt uit een geslacht van dominees. Wat zijn vader en opa op de preekstoel vertelden, wil Brainpower in zijn muziek verwerken. Dat vertelt hij in een interview met Radio 5 naar aanleiding van de Spiritualiteitswijzer.

Deel:

"Rapmuziek is heel spiritueel. Het bestaat uit verschillende vaste onderdelen, maar uiteindelijk houdt kennis het allemaal bij elkaar. Dat wordt echter verbloemd door commercie en marketing." Volgens de muzikant signaleert hiphop wat er leeft onder de mensen. “Iedereen is op zoek naar bevestiging, maar in hiphop hoeft niemand zich afgewezen te voelen. Dat is een heel Bijbels thema.”

Brainpower vindt geloof heel belangrijk. “Het mooie aan geloof is het vaste vertrouwen. Angst is een slechte raadgever. Iedereen voelt angst; je moet er wel iets mee doen, maar het niet als leidraad gebruiken. Ik ben opgegroeid met verhalen uit de Bijbel en met de christelijke normen en waarden. Iedereen weet wel wat goed of kwaad is, maar je kunt die normen en waarden veel beter toepassen als je weet waar ze vandaan komen.”

Luister het hele interview hier terug.

--:--