Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rebecca St. James: ‘Het huwelijk is het grootste geschenk’

In de jaren ’90 werd Rebecca St. James in één klap bekend door haar gospelmuziek. Daarnaast trok ze de aandacht met Wait for me, haar pleidooi om met seks te wachten tot het huwelijk. Hoe is het nu met haar?

Deel:

Purity

“Ik vind seksuele reinheid (purity) een enorm belangrijk thema,” vertelde Rebecca St. James toen ze nog vrijgezel was. “De afgelopen tien jaar heb ik het er op bijna concert over gehad. Ik zie veel veel generatiegenoten die weggerukt worden door Satan. Ik heb met mensen wereldwijd gesproken over het feit dat ik maagd ben en tot het huwelijk wacht met seks. De keren dat mensen dit niet respecteerden, waren op één hand te tellen.”

‘Mijn huwelijk bracht me veel meer dan ik verwachtte’

In 2011 werd Rebecca’s wachten beloond. Ze stapte in het huwelijksbootje met haar Jacob. Toen ze aan het daten waren, werkte ze aan haar boek: What is he thinking? Dit gaat over daten als christen en hoe je dit op een goede, rustige en uiteraard pure manier doet. Rebecca staat ook nu nog volledig achter haar purity-standpunt. Ze zegt: “Het huwelijk heeft me meer gebracht dan ik verwachtte. Ik ben overrompeld door de helende kracht van liefde. Je hebt een zielsverwant die ongelooflijk veel om je geeft. Op welk moment van je leven dan ook. Dit is het grootste geschenk van God in mijn leven.” Drie jaar later werden Rebecca en Jacob verblijd met de komst van dochter Gemma, afgelopen mei beviel ze van een tweede dochter.

Zingen

Natuurlijk gaat Rebecca St. James ook door met zingen. Er zijn sinds 2011 geen nieuwe albums uitgekomen, maar ze gaat soms wel op tour. Onder andere met haar broers Luke en Joel, frontmannen van de bekende band For King and Country. Ze blijft zich inzetten om het evangelie handen en voeten te geven. “Leef radicaal voor God. Lees de Bijbel. Bid. Kom uit voor dat waar je in gelooft, dat zei Jezus ook."

Beluister hier het nummer ‘Wait for me’.

--:--