Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Recept Arepas, maïsmeel kaaskoekjes met tonijnsalade

Elizabeth Lopez in de keuken van EO Life

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij de heerlijke appelkoeken ook maken.

Deel:

Ingrediënten

Kaaskoekjes

  • 300g witte maïsmeel
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 tl zout
  • 500ml melk of water
  • 200g geraspte kaas
  • Zonnebloemolie

Tonijnsalade

  • 2 blikjes tonijn
  • 1 ui
  • 1 rijpe avocado
  • Cherrytomaten
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Arepas maismeel kaaskoekjes

Doe het maïsmeel in een grote kom.
Voeg de kristalsuiker en het zout toe.
Meng alles goed met een garde.
Voeg nu de melk toe en meng alles eerst met een vork.
Kneed het deeg daarna met je handen tot een zacht deeg. (Eerst is het erg plakkerig).
Voeg vervolgens de geraspte kaas toe en kneed nog even door. 

Laat het deeg 10 minuten rusten.

Verhit een pan op middelhoog vuur.
Doe twee eetlepels zonnebloemolie erin.
Vet je handen in met olie en draai balletjes van ongeveer 50g per bal.
Druk de balletjes plat en bak deze 3 à 4 minuten in de pan tot elke kant goudbruin is.

Bereidingswijze tonijnsalade

Snijd de ui in kleine blokjes en doe dit in een grote kom.
Snijd de avocado in blokjes en de tomaten in vier stukjes.
Voeg de tonijn, de olie, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
Snijd de arepas open en vul ze met de salade.

Eet smakelijk!

Heb je de smaak te pakken?
Heb je de smaak te pakken?

In dezelfde aflevering maakte Elizabeth ook de pistache kokos cake. Klik voor het recept en de beschrijving.

--:--