Navigatie overslaan
Sluit je aan

Gratis inloggen

Doe je mee? Als je bent ingelogd, kun je reacties plaatsen en gesprekken volgen op alle sites van de EO.

Door in te loggen bevestig je dat je de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van de EO hebt gelezen en begrepen.

Hulp nodig?

Check de veelgestelde vragen.

Uitgelichte afbeelding

Recept Hummingbird

27 februari 2022 · 09:15

Update: 14 november 2024 · 15:18

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij deze hummingbird cake ook maken.

Ingrediënten

  • 450g patentbloem, gezeefd
  • 200g kristal suiker
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ½ tl kaneel poeder
  • 1/4 theelepel piment of gemengde kruiden
  • 1 1/3 kopjes zonnebloemolie
  • 2 tl vanille-extract
  • 3 grote eieren, licht geklopt
  • 450g zeer rijpe banaan, gepureerd
  • 250g geroosterde gehakte pecannoten, verdeeld
  • 225g ananas gepureerd

 
Voor de crème

  • 300 g witte chocopasta
  • 2 theelepels vanille-extract
  • ½ tl zout
  • 2 xl  pakjes roomkaas Philadelphia (600g)

    Ananas schijven en pecannoten voor decoratie.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet drie 20 cm ronde  bakvormen in.

Meng in een grote kom de bloem, suiker, zout, bakpoeder, baksoda, kaneel en piment.
Voeg de olie, vanille-extract en eieren toe en meng met een spatel totdat de droge ingrediënten vochtig zijn.
Roer de banaan, 1 kop pecannoten en ananas erdoor tot ze gelijkmatig gemengd zijn.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de 3 bakvormen.

Plaats in de oven en bak 25 tot 28 minuten, of totdat een houten prikker die in het midden is gestoken er schoon uitkomt.
Koel 10 minuten in de bakvorm.

Los de cakes op een roosters en laat ze volledig afkoelen.

Om de crème te maken, gebruik je een elektrische mixer om witte chocopasta en roomkaas samen te kloppen.
Voeg vanille-extract en zout toe en mix tot een gladde massa.
Smeer het glazuur tussen de lagen cake en bedek de bovenkant en zijkanten.
Strooi de overgebleven gehakte pecannoten over de zijkanten en decoreer de taart met de gedroogde ananas schijven.

Voor de bloemen

Schil en snijd een ananas in dunne en gelijke plakken.
Leg op een bakplaat met bakpapier.
Bak op 40 graden tussen de 45 en 60 min.

Als ze droog zijn haal uit de oven en leg over een gal of een cupcake vorm om ze te vormen. Gebruik de bloemen als ze helemaal afgekoeld zijn.

Eet smakelijk!

EO Life

Dit artikel hoort bij het programma

EO Life

EO Life

    Deel dit artikel:

    Meest gelezen

    Lees ook