Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Recept rijstevlaai

Elizabeth Lopez in de keuken van EO Life

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Een tip voor Moederdag is deze heerlijke rijstevlaai. Ga jij 'm ook maken?

Deel:

Ingrediënten

DEEG

  • 1 pakje bladerdeeg (32 cm doorsnee)

KRUIMELDEEG

  • 100 g tarwebloem
  • 100 g rietsuiker
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ½ tl zout
  • 50 g roomboter

VULLING

  • 600 ml volle melk
  • 115 gram dessertrijst
  • 100 ml water
  • 100 gram suiker
  • 2 tl vanille extract
  • 1 stokje kaneel
  • ½ tl zout
  • 2 eieren (geklopt)
  • 1 el rum
  • 200 g blauwe bessen

Zo maak je de vlaai

  • Doe het bladerdeeg in een bakvorm;   
  • Maak daarna het kruimeldeeg.
  • Meng alle ingrediënten in een kom en meng dit samen tot een kruimeldeeg instaat.
  • Bewaar in de koeling tot je het gaat gebruiken.
  • Maak nu de vulling.
  • Breng de rijst met het water, zout en kaneelstokje aan de kook.
  • Als de rijst 10 minuten heeft gekookt de melk, suiker en vanille extract toevoegen.
  • Kook alles tot een papje en laat dit afkoelen.
  • Bereid nu een bakplaat door deze in te vetten met boter.
  • Bestrooi het daarna met kristalsuiker.
  • Kneed de lucht uit het deeg en rol deze uit.
  • Leg het deeg op de bakplaat en prik er gaatjes in.
  • Laat het nu even 10 minuten rusten.
  • Doe twee eieren in een kom, voeg de vanille extract en de rum toe.
  • Klop dit kort met een gaarde.
  • Voeg nu de rijstepap toe en klop tot alles goed gemengd is.
  • Giet de vulling nu over de bodem.
  • Breng een laag blauwe bessen aan en bestrooi met het kruimeldeeg.
  • Bak in een voorverwarmde oven (hete lucht) op 175 graden tussen 25 a 30 minuten.
  • Laat de vlaai volledig afkoelen

Eet smakelijk!

Heb je de smaak te pakken?
Heb je de smaak te pakken?

Heb je tijd voor boeket van cupcakes? Heerlijke cupcakes in een boeket, Elizabeth legt je precies uit hoe jij dit boeket ook kunt maken.

--:--