Recept rijstevlaai
8 mei 2022 · 09:15
Update: 19 november 2024 · 14:28
In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Een tip voor Moederdag is deze heerlijke rijstevlaai. Ga jij 'm ook maken?
Ingrediënten
DEEG
- 1 pakje bladerdeeg (32 cm doorsnee)
KRUIMELDEEG
- 100 g tarwebloem
- 100 g rietsuiker
- ½ tl kaneelpoeder
- ½ tl zout
- 50 g roomboter
VULLING
- 600 ml volle melk
- 115 gram dessertrijst
- 100 ml water
- 100 gram suiker
- 2 tl vanille extract
- 1 stokje kaneel
- ½ tl zout
- 2 eieren (geklopt)
- 1 el rum
- 200 g blauwe bessen
Zo maak je de vlaai
- Doe het bladerdeeg in een bakvorm;
- Maak daarna het kruimeldeeg.
- Meng alle ingrediënten in een kom en meng dit samen tot een kruimeldeeg instaat.
- Bewaar in de koeling tot je het gaat gebruiken.
- Maak nu de vulling.
- Breng de rijst met het water, zout en kaneelstokje aan de kook.
- Als de rijst 10 minuten heeft gekookt de melk, suiker en vanille extract toevoegen.
- Kook alles tot een papje en laat dit afkoelen.
- Bereid nu een bakplaat door deze in te vetten met boter.
- Bestrooi het daarna met kristalsuiker.
- Kneed de lucht uit het deeg en rol deze uit.
- Leg het deeg op de bakplaat en prik er gaatjes in.
- Laat het nu even 10 minuten rusten.
- Doe twee eieren in een kom, voeg de vanille extract en de rum toe.
- Klop dit kort met een gaarde.
- Voeg nu de rijstepap toe en klop tot alles goed gemengd is.
- Giet de vulling nu over de bodem.
- Breng een laag blauwe bessen aan en bestrooi met het kruimeldeeg.
- Bak in een voorverwarmde oven (hete lucht) op 175 graden tussen 25 a 30 minuten.
- Laat de vlaai volledig afkoelen
Eet smakelijk!
Meest gelezen
- Drielingmoeder Tatiana blijft positief, ondanks tegenslagen: ‘Het leven is hard, én mooi’
Persoonlijk verhaal
Drielingmoeder Tatiana blijft positief, ondanks tegenslagen: ‘Het leven is hard, én mooi’
- 70+ en influencer: ‘Toen mijn kat overleed, kreeg ik honderden lieve reacties’
Het social media-account van Jan van den Bosch groeit met de dag
70+ en influencer: ‘Toen mijn kat overleed, kreeg ik honderden lieve reacties’
- Geëmotioneerde Rico Verhoeven over euthanasie vader: ‘Het is een stoere en sterke keuze’
Wil je zien
Geëmotioneerde Rico Verhoeven over euthanasie vader: ‘Het is een stoere en sterke keuze’
Lees ook
- Oma Mia en kleindochter Bibi gaan viraal met oer-Hollandse recepten
‘Ik dacht dat TikTok iets met kippen was’
Oma Mia en kleindochter Bibi gaan viraal met oer-Hollandse recepten
- Vijf veteranen keren terug naar Srebrenica; de plek waar hun leven veranderde
Kijk 'Terug met Dutchbat' op 11 en 18 juli bij de EO op NPO 2
Vijf veteranen keren terug naar Srebrenica; de plek waar hun leven veranderde
- Hoe ‘Orgel Joke’ een Instagram-sensatie werd
'Ik doe eigenlijk maar wat, hoor’
Hoe ‘Orgel Joke’ een Instagram-sensatie werd
Schrijf je hier in voor de EO-nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven waar de EO mee bezig is? Meld je aan voor de EO nieuwsbrief vol inspirerende verhalen, de nieuwste programma's en waardevolle verdieping. EO. Als je gelooft.
Lees onze privacyverklaring.