Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rust zoeken: 'Ik maak van de opbergkast een mama-kast'

Een plekje voor om even tot jezelf te komen: dat hebben we allemaal wel eens nodig. Carla deed het op een creatieve manier: ze bouwde haar trapkast om tot rust-plekje.

Deel:

Carla Moerkerken (45): ‘Bij ons onder de trap zit een opbergkast die al snel een computerkast werd, toen onze vijf kinderen op de basisschool zaten. De computer was nog een groot en log ding en die wilde ik het liefst niet in de kamer. Maar we vonden het wel fijn als hij beneden zou staan om er zicht op te houden. Inmiddels zijn vier van de vijf kinderen in de tienerleeftijd. Zij werken met laptops. Het computerhok is overbodig geworden.

'Zo'n moment heeft meer impact dan een preek'

Ondertussen liep ik ertegenaan dat ik niet echt een plekje voor mezelf had. Vaak zat ik aan de grote tafel te fröbelen, te lezen of te knutselen met een Bijbeltekst. Maar na een tijdje moest ik toch weer alles opruimen om bijvoorbeeld te gaan eten. Op een dag dacht ik: ik maak van de opbergkast een mamakast. Ik heb meteen enkele planken van de muur getrokken en gaf het een verfje. Ik kocht een bureau en nu is het mijn ruimte, waar ik heerlijk kan zitten en de boel de boel kan laten. Ik kom er echt tot rust. Soms lees ik een stukje uit mijn dagboek. Of ik ga creatief aan de slag met een oneliner uit een tijdschrift. Dat heeft op zo’n moment meer impact dan bijvoorbeeld een preek van twintig minuten. Gods aanwezigheid is niet beperkt tot die kast – ik ervaar die ook als ik bij Opwekking tussen twintigduizend mensen sta –, maar ik kan me wel veel meer focussen op God. Geweldig!”

Carla's plekje.
--:--