Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sabine Feenstra

"Bij ouderenzorg ligt mijn passie en mijn hart"

Sabine (42) heeft in het afgelopen jaar samen met haar man Paul het verzorgingstehuis Huize Graveland opgezet. Het is een particulier woon-zorghuis waar 22 tot 26 ouderen wonen. Het huis is ontstaan na jaren van gebed.

Deel:

Sabine zette met hart en ziel een eigen verzorgingstehuis op

Tien jaar geleden kreeg Sabine een droom om een verzorgingstehuis te starten en inmiddels is die droom werkelijkheid geworden. “Dit was een droom van God, een droom die je er niet meer uit krijgt. Huize Graveland is ontstaan door veel gebed en hard werken. Mijn dank gaat uit naar boven!”

Sabines hart ligt altijd al bij de ouderen. “Het verpleeghuis trok mij gewoon heel erg. Van vroeger uit heb ik al veel leren zorgen. Ik heb een passie voor ouderen, zij zorgen ervoor dat we hier in Nederland in weelde mogen leven. Ik wil dienend zijn om hen een goede oude dag te bezorgen.”

‘Ik wil een ander geluid laten horen in de zorg’

Kwaliteit van leven bieden

“Ik hoop dat we in de eerste plaats weer teruggaan naar de basis van zorg. Ik wil graag minder focus op wet- en regelgeving en meer focus op zorg en handen aan het bed. Het zou fijn zijn als alles voor de zorg niet alleen achter een bureau wordt verzonnen, maar dat mensen meekijken in de praktijk en luisteren naar de verzorgenden. Mijn werk brengt mij ontzettend veel voldoening en vreugde in mijn hart. Het is mooi om te zien hoe dingen nu gebeuren zoals ik ze bedacht heb. Dat we onze cliënten met Huize Graveland kwaliteit van leven kunnen geven en hen ook geestelijke zorg mogen bieden.”

Toch is het niet altijd makkelijk voor Sabine. Een eigen verzorgingstehuis runnen is erg hard werken. “Ik moet eerlijk zeggen dat het werk mij ook veel kost. Ik ben ook moeder en echtgenote. Ik run het tehuis samen met mijn man, dus we zijn naast elkaars partners ook elkaars collega’s. In een groot zorghuis met veel medewerkers en collega’s is het soms lastig om alle ballen in de lucht te houden. Je gezin moet prioriteit blijven. Ik kom tot rust door met hen te zijn, of door in mijn eentje in de polder te wandelen. Dan kan ik ook met de Heer praten en zo mijn rust krijgen.”

Werking van God

“Ik moet er erg aan wennen dat ik genomineerd ben. Eerlijk gezegd is het niets voor mij, want ik hoef de eer niet. Mijn dank gaat uit naar God en ik werk vanuit mijn roeping. Het is ook mooi dat ik genomineerd ben en ik zie het ook als meer werking van God in mijn leven. Maar ik ben ook maar gewoon Sabine. Al mijn medewerkers en vooral ook mijn man doen dit samen met mij. Soms moet ik dan iets voor mezelf opzij zetten, maar ik krijg er ook ontzettend veel voor terug.”

Update 12 januari 2023:
De winnares van deze verkiezing is bekend: oncologieverpleegkundige Marry Versluis mocht de hoofdprijs in ontvangst nemen. Bekijk hier meer.

--:--