Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Saskia Weerstand openhartig over haar leven en geloof

'Ik heb lang gedacht: als ik christelijk ben, dan moet ik dat ook altijd vertellen'

De laatste plint zat nog niet in haar compleet gerenoveerde huis, of de nieuwe verhuisplannen waren alweer gemaakt. Tussendoor overwintert ze met haar jonge gezin in een camper in Portugal. Programmamaker, presentatrice en influcencer Saskia Weerstand (35) grijpt het leven met beide handen aan. Aan Eva-hoofdredacteur Griëtte Vonck vertelt ze openhartig over samen klussen, het camperleven en geloof.

Deel:

Ze verhuisde nog geen anderhalf jaar geleden van haar geliefde Amsterdam naar de Noord-Hollandse polders en zit nu alwéér tussen de verhuisdozen en het isolatiemateriaal. Verbouwen doet ze samen met haar man Sybren. “Het is megagezellig samen, met een muziekje aan en onze domme klushumor. Voor ons werkt het een beetje als relatietherapie. In het leven ga je zo vaak aan elkaar voorbij, omdat je druk bent met je eigen ding. Dit bouwen we echt samen.”

Waar wij met z'n vieren samenzijn: dat is mijn thuis

De verhuizing en verbouwing beletten het avontuurlijke stel er niet van om, samen met hun zoontjes Jeppe en Moos in hun camper te overwinteren in Portugal. “Die reisplannen hadden we al voordat we heel spontaan dit huis kochten. Ik hou van het camperleven. Terug naar de basis. Met minder spullen word je veel creatiever en vindingrijker. We hebben al veel gereisd en onze kinderen slapen gelukkig overal. Als we een bak Duplo meenemen en het is warm, hoor je hen niet klagen. Hun basis: dat zijn Sybren en ik. Wij met z’n vieren zijn gewoon het team. Waar wij samenzijn: dat is mijn thuis. Waar dat dan ook is.”

Saskia gelooft al haar hele leven. "Ik zit niet elke zondag in de kerk en ik bid niet elke avond voor mijn eten, maar ik weet gewoon duizend procent zeker dat God er is. En dat Hij zegt: 'Ik ben er gewoon. Niet op jouw tijd, maar op mijn tijd'."

Ik weet duizend procent zeker dat God er is

Toch deelt ze er niet veel van op Instagram. "Ik heb heel lang gedacht: als ik christelijk ben, dan moet ik dat ook altijd vertellen. Maar als je in je eigen kracht leeft en mensen er dan ineens achterkomen: oh, gelooft zij? Dat maakt mensen zoveel meer nieuwsgierig dan dat ik ga zeggen: je mag dit niet, je mag dat niet. Ik ga ook altijd voor het avontuur, omdat ik weet: God is er altijd. Ik denk dat ik daarom ook heel veel dingen aandurf.

In het nieuwste nummer van Eva, met als thema 'Lekker thuis' lees je het hele interview met Saskia. Ze vertelt openhartig over haar leven, hoe ze ternauwernood ontsnapte aan een aanslag en hoe zij in het leven staat.

Bekijk een deel van het interview met Saskia Weerstand hier:

Interview: Griëtte Vonck
Tekst: Charlotte van Egmond
Visagie: Joselien Hoogendam
Styling: Ruth Tanghe
Fotografie: Jeannine Rijsdijk

Geschreven door

Charlotte van Egmond

--:--