Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Satcha Maduro: ‘Ik zag geen wit licht, maar kreeg ineens een heldere geest'

Ruim tien jaar geleden kwam Satcha Maduro in een moeilijke situatie terecht. Ze ervaarde haar leven als zó uitzichtloos, dat ze er een einde aan wilde maken. Ze was alleenstaande moeder, had torenhoge schulden en grote zorgen om haar dochter, Sienna, die verstandelijk beperkt is. In de podcast Het Ene Moment vertelt ze, in gesprek met Elsbeth Gruteke over ‘dat ene moment’, dat haar leven op een ander spoor zette.

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Uit huis
Sacha: 'De vader van Sienna verliet ons gezin en de zorg voor mijn dochter werd, in combinatie met alle problemen die ik had, zo zwaar dat ik overspannen raakte en in een zware burn-out terechtkwam. Ik was ontredderd. Ik kon niet meer voor mijn dochter zorgen en nam het besluit om haar uit huis te laten plaatsen. De avond dat ik mijn dochter had weggebracht, had ik een enorm schuldgevoel en het idee dat ik gefaald had. Ik kwam in een heel zwart gat terecht. Ik kon het niet dragen en wilde uit het leven stappen. Maar iets in me zei: bid nog één keer. En dat deed ik. Ik riep uit ‘Heer Jezus, als U bestaat, wilt U dan nu tegenover me komen staan.' Ik zag geen wit licht, maar ik kreeg plotseling een heldere geest.'

Twee keuzes
Satcha vervolgt: 'Het was alsof God mij twee keuzes gaf. Als ik uit het leven zou stappen, zou mijn dochter mij voor de rest van haar leven moeten missen. Maar als ik voor Hem zou kiezen, voor léven, dan zou Hij me helpen, me persoonlijk oprichten en zou ik de band met mijn dochter weer kunnen herstellen. Dat gaf mij hoop en perspectief en ik koos voor leven.'

Vandaag de dag ziet het leven van Satcha Maduro er heel anders uit. Ze is mindset coach en inspirational speaker en coacht ambitieuze en ondernemende vrouwen om hun grootste dromen te realiseren. In 2018 werd ze gekozen tot ZZP'er van het jaar. 

Over de podcast Het Ene Moment
Soms gebeurt er iets dat een mensenleven voor altijd kleurt. Het Ene Moment, dat álles verandert. In de podcast Het Ene Moment gaat Elsbeth Gruteke in gesprek met uiteenlopende gasten over het bepalende ogenblik, dat ze gemaakt heeft tot de mens die ze nu zijn.

--:--