Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Scheiding met gevolgen in 'Farewell Paradise'

Dinsdag, 22.35 uur, NPO 2

Deel:

In de documentaire Farewell Paradise (EO) onderzoekt filmmaker Sonja Wyss de gevolgen van de scheiding van haar ouders voor de kinderen van het gezin. Sonja spreekt met haar ouders en drie zussen. Voor alle kinderen werkt de scheiding nog altijd door in hun volwassen leven, ook in hun onderlinge relaties. 

Het paradijselijke leven van een gezin met vier jonge dochters op de Bahama's wordt wreed verstoord wanneer moeder Dorine besluit terug te keren naar Zwitserland. Samen met haar dochters en de kat verruilt ze 'opeens' het zonnige en zorgeloze bestaan voor een leven waarin niets vanzelfsprekend is. De eerste maanden kenmerken zich door chaos en ontwrichting. 

Farewell Paradise Bahama's
Veertig jaar geleden kwam er een einde aan het zorgeloze leven dat het gezin op de Bahama's leidde.

Meer dan veertig jaar wordt er niet over de scheiding gesproken. Totdat de jongste dochter, regisseur Sonja Wyss, haar familieleden een voor een voor de camera begint te ondervragen. In haar documentaire Farewell Paradise, die de EO dinsdagavond uitzendt, blikken ze terug op een scheiding met gevolgen. 

EOdoc: Farewell Paradise

De documentaire Farewell Paradise gaat over de gevolgen van een scheiding, waarover veertig jaar niet gesproken is. Sonja Wyss spreekt er in de film over met haar ouders en drie zussen. 

Dinsdag 19 januari, 22.35 uur, NPO 2

--:--