Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Scheppingsdrift: Abraham en Isaak

In deze aflevering van de podcast Scheppingsdrift een verhaal over religieus vertrouwen. Of gaat het over religieus fanatisme? Abraham wordt gevraagd zijn zoon Isaak te offeren en hij is nog bereid het te doen ook. Gelukkig grijpt God in het verhaal in. Is Abraham een religieuze extremist of kunnen we wat van hem leren? Wat zijn wij bereid op te geven voor een hoger doel?

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Allard Amelink bespreekt het weer met het vaste panel van dit seizoen: Lieke Wynia, conservator van het Museum Catharijneconvent in Utrecht; Ab Nieuwdorp, presentator van De Klassieken op NPO Radio 4; en theoloog en schrijver Alain Verheij.

Ze bespreken onder meer kunstwerken van Caravaggio en Rembrandt; muziek van Benjamin Britten, Bob Dylan en Leonard Cohen; en werken van Søren Kierkegaard en Albert Camus. En ook Game of Thrones komt voorbij.

Meer luisteren van Scheppingsdrift?
Meer luisteren van Scheppingsdrift?

Hier vind je alle afleveringen!

Over Scheppingsdrift
Bijbel en kunst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de podcast Scheppingsdrift duikt presentator Allard Amelink, samen met theoloog Alain Verheij en kunstkenners Lieke Wynia en Ab Nieuwdorp, elke aflevering in een Bijbelverhaal. Aan de hand van muziek, literatuur, film en beeldende kunst gaan ze op zoek naar de verhalen achter de kunst en naar de betekenis van die eeuwenoude verhalen voor vandaag de dag.

Een andere podcast luisteren?
Een andere podcast luisteren?
--:--