Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sela Podcast: een kijkje achter de Sela-schermen

'Als je goed luistert, hoor je een trilling in haar stem.'

In de nieuwe Sela Podcast bespreekt Peter Dijkstra – drummer en liedschrijver van Sela – elke aflevering één lied met andere muzikanten en schrijvers van Sela. De eerste aflevering rondom het lied ‘Ik zal er zijn’ is nu te luisteren.

Deel:

“We zijn een podcast gestart om onze missie nog beter voor het voetlicht te kunnen brengen en de liederen verder uit te diepen”, aldus Sela-coördinator Paul de Vos. De missie van Sela is om liederen te schrijven voor de kerk in Nederland. Samen zingen, één van geest en één van hart in Christus. In de Sela Podcast hoor je niet eerder vertelde verhalen en krijg je tips en trucs voor het gebruiken van de liederen. Je ontmoet de makers en krijgt een kijkje achter de schermen van Sela. “Een podcast voor kerkmuzikanten, vrienden van Sela en ieder ander die meer wil horen.”

Ik zal er zijn - Sela Podcast #1

In de eerste aflevering zijn Sela-oprichter en theoloog Hans Maat en liedschrijver en toetsenist Adrian Roest te gast. Samen met host Peter Dijkstra bespreken zij lied Ik zal er zijn.

God vertelde haar ‘Ik ben er’

“Het is een lied waar veel omheen is gebeurd,” vertelt Hans in deze aflevering van de Sela Podcast. “Kinga had de diagnose borstkanker gekregen. God vertelde haar ‘Ik ben er’. Toen dacht ik: hé, Ik ben is de naam van God. Daar moeten we iets mee. Ik herinner me nog goed dat we het heel simpel hebben gehouden. Om het echt te laten zijn, moet je dichtbij blijven. Kinga moest ontzettend huilen toen we het opgenomen hadden. Als je goed luistert, hoor je aan het eind van het derde couplet een trilling in haar stem. Dat had ze anders nooit.”

Favoriet orgel

In deze podcastaflevering worden verder herinneringen opgehaald met oud-Selazanger Elbert Smelt, Hans Maat vertelt over hoe het allemaal begonnen is én toetsenist Adrian onthult wat zijn favoriete orgel is.

De podcast is te beluisteren op Spotify en Google Podcast. Je kunt de podcast ook met video bekijken op Youtube. Elke twee weken komt er een nieuwe podcastaflevering online.

Lees ook: 'Sela-bassist James MacMillan: 'Bij God zijn is mijn beste thuisgevoel''

--:--