Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Shadiyenne en Promise zoeken een eigen plek

Kijk aflevering 3 van 'De HuizenFixers' nu op NPO Start

Shadiyenne is getrouwd met de Nigeriaanse Promise. Het tweetal woont op dit moment bij de ouders van Shadiyenne. Haar broer en zus wonen ook nog thuis. Als newly weds zijn ze toe aan een eigen plek en meer privacy.

Deel:

Shadiyenne (25) werkt op een zorggroep met meisjes met een licht verstandelijke beperking in Ermelo. Ook studeert ze een dag in de week. Haar man Promise (31) komt uit Nigeria. Hij werkt in Almere als magazijnmedewerker op de voorraadafdeling. Eerder heeft hij psychologie en counseling gestudeerd en hij hoopt binnenkort met zijn master te beginnen. Het stel is twee jaar geleden al voor de wet getrouwd en gaf in mei 2022 nog een groot trouwfeest met alle familie erbij. "We hebben ook nog geen inzegening bij de kerk gehad, en dat is voor ons wel heel belangrijk", vertelt Shadiyenne.

Een huis vol

Shadiyenne en Promise wonen bij haar ouders in Almere. Haar broertje en zusje wonen nog thuis, en soms verblijft oma er ook. Het is dus een huis vol met zeven mensen in een ééngezinswoning met drie slaapkamers. Van een andere kamer hebben ze nog een slaapkamer gemaakt. Met een tweepersoonsbed staat de kamer van Shadiyenne en Promise eigenlijk al vol. Een deel van de gekochte spullen voor hun gedroomde nieuwe huis staat in een opslag.

Meer privacy 

Ze zijn toe aan een eigen plek, vooral meer privacy. "Dat mis je toch. Dan heb je romantisch moment samen, maar denk je: oh ja, mijn zusje zit op de bank en mijn vader ook. Dat is niet ideaal. Het zou fijn zijn als we eindelijk ons getrouwde leven kunnen beginnen." Het stel heeft ook een kinderwens. Het liefst gaat die binnen nu en twee jaar in vervulling. Het koppel zoekt zich rot naar een woning, in de omgeving van Almere maar ook al daarbuiten. Op dit moment geeft een leuk huis meer de doorslag dan de locatie zelf. "Ik heb een lijst met vijftien huissites. Groningen, Leeuwarden, Overijssel, Drenthe zat er allemaal in. In Rotterdam hebben we ook gekeken." Iedereen die zij ontmoeten, vertellen ze over hun woonsituatie in de hoop dat er via via iets lukt.

Over 'De HuizenFixers'

In het programma De HuizenFixers schiet presentator Rachel Rosier mensen te hulp die dringend een woning zoeken. Samen met een team van experts zoekt ze onontdekte mogelijkheden en out of the box oplossingen. In elke aflevering van De HuizenFixers volg je twee kandidaten die om een dringende reden op zoek zijn naar een (nieuwe) woning. De kandidaten hebben vaak al van alles geprobeerd, maar zonder succes. Het HuizenFixers-team schiet de kandidaten te hulp!

Kijk aflevering 3 van 'De HuizenFixers' nu op NPO Start.

--:--