Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Shirma Rouse: 'Ik voelde me zo geleefd dat ik op was'

Zangeres Shirma Rouse staat met veel enthousiasme en dankbaarheid in het leven. Toch belandt ze tijdens de coronaperiode in een moeilijke tijd. In Bid, bedank, bewonder gaat ze hierover in gesprek met Marleen Stelling.

Deel:

Shirma straalt als zangeres op het podium en in programma’s als The Passion en Amazing Grace. Al van jongs af aan leeft ze vanuit een diep vertrouwen op God. Bidden ziet ze als een gesprek met Hem, vertelt ze. “Het gebeurt gedurende de dag. Je kunt geen relatie hebben met God als je niet met Hem praat.” Ze kan extatisch zijn over hoe goed God is. Danken is voor haar de kern van haar levenshouding. “Zonder dankbaarheid kun je niet bestaan.”

Paniekvoetbal

Shirma vertelt dat ze door de lockdowns noodgedwongen werd stilgezet. “Ik voelde me zo geleefd dat ik op was. Ik was heel moe. De eerste paar maanden heb ik voornamelijk geslapen.” Ook ervaart ze veel stress. “Dat past helemaal niet bij mij. Dat is niet mijn modus. Ik ben altijd heel chill en leef met vertrouwen." Ze legt uit dat ze pas achteraf kon zien hoeveel zorgen ze zich eigenlijk maakte. "Ik was eigenlijk de hele tijd een soort paniekvoetbal aan het spelen, maar omdat ik altijd zo dankbaar ben, had ik dat niet door."

Het belang van zelfzorg

In die periode leert Shirma het belang van goed voor zichzelf zorgen, zowel lichamelijk als mentaal. Ook leert ze om beter haar grenzen te stellen. Ze komt tot het besef dat ze niet voor een ander kan doen wat ze niet eerst voor zichzelf heeft gedaan. “Ik kan niet geven als ik giet uit een beker met gaten in de bodem.” Het valt presentatrice Marleen ook op: "Ik vind het echt bijzonder, je kijkt anders uit je ogen. Ik vond je altijd al fantastisch, maar ik zie in je ogen nog meer echtheid." Shirma erkent dat: "Ik leef dichter bij mezelf."

Bekijk het gesprek op zondag 13 november om 09.20 uur op NPO2 of later via deze link op NPO Start.

Geschreven door

Christianne Scholtens

--:--