Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Speciale avondmeditatie van 'Eerst Dit' met gebed naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne

'Veel mensen zijn 's avonds onrustig door het wereldgebeuren'

‘Eerst dit’ lanceert deze week ook een avondmeditatie; ‘Eerst dit Avondgebed’. De aanleiding hiervoor is de oorlog in Oekraïne. ‘Eerst dit Avondgebed’ helpt de luisteraar bidden met de Bijbel, zich te richten op God en daarmee de dag bewust af te sluiten. ‘Eerst dit Avondgebed’ is een experiment dat vooralsnog één week duurt.

Deel:

Eerst dit is normaal gesproken voor veel mensen een manier om hun dag meditatief te beginnen. In een podcast van zeven minuten is elke werkdag een overdenking en een gebed te horen, verzorgd door een team van wisselende predikanten en theologen.

Veel mensen zijn 's avonds onrustig door het wereldgebeuren

EO-conceptontwikkelaar Daan Molenaar stond aan de wieg van Eerst dit en nam ook het initiatief voor de nieuwe  avondmeditatie: “We hoorden van veel luisteraars en van mensen om ons heen dat ze ‘s avonds onrustig zijn en wakker liggen van het wereldgebeuren. Daarom starten we bij wijze van experiment vanaf maandagavond 14 maart met Avondgebed. Waar normaal gesproken de meditaties weken van tevoren worden opgenomen, kiezen we nu voor de actualiteit van de dag. We hopen dat luisteraars hun zorgen zo bij God kunnen brengen, ondanks gevoelens van angst en machteloosheid." Na afloop van het experiment van een week wordt besloten of de avondmeditatie verlengd wordt.

We hopen dat luisteraars hun zorgen bij God kunnen brengen

De vijf avondedities van Eerst dit komen de komende week om 19.00 uur online en worden gemaakt door Hanneke Ouwerkerk, predikant van de protestantse gemeente in Schoonhoven, en Reinier Kramer, predikant van de vrijgemaakt-gereformeerde gemeente in Bergentheim.

Over Eerst dit

De EO en IZB startten in 2018 met Eerst dit; een dagelijkse podcast van zeven minuten die rond 06.00 uur beschikbaar komt in de speciale app en op podcastplatforms. Dagelijks gebruiken zo’n 25.000 unieke luisteraars deze app om hun dag mee te beginnen. Zo groeide de podcast uit tot best beluisterde podcast van Nederland. Inmiddels is Eerst dit uitgebreid met Eerst dit voor kids, Moderne profetenDit is de Bijbel en Dit dus

Je kunt je ook eigen gebed voor Oekraïene online achterlaten

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--