Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Steenrijk, straatarm: Conchita van Rooij leeft week in armoede

Topadvocate en partner ruilen met arm gezin; 20.30 uur, SBS 6

Deel:

In Steenrijk, straatarm (SBS 6) doen topadvocate Conchita van Rooij en kunsthandelaar Thim Muskee tijdelijk afstand van hun leven in luxe. Het stel ruilt van huis, budget en dagelijks leven met de familie Kamminga, die nauwelijks rond kan komen. Na een week blikken beide families terug. Hoe bepalend is rijkdom voor je geluk?

De Amsterdamse advocate Conchita van Rooij heeft een goedbetaalde baan. Haar partner Thim Muskee werd vermogend door de handel in moderne kunst. De familie Kamminga uit Veendam heeft juist geen geld om kunst aan te schaffen. Vader Herwin is al heel gelukkig als hij zijn gezin kan voorzien van de eerste levensbehoeften. 

Minder inkomen door ziekte

De gezondheid van moeder Femke laat het helaas niet meer toe dat ze werkt. Een paar jaar geleden kreeg ze de diagnose MS. Herwin, Femke en hun kinderen moeten in het dagelijks leven dus met veel minder geld rondkomen dan Conchita en Thim, met wie ze in Steenrijk, straatarm zullen ruilen.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Steenrijk Straatarm familie Kamminga Herwin Femke
Herwin en Femke Kamminga met hun dochters. Het gezin ruilt met Conchita van Rooij en Thim Muskee.

In deze aflevering van het realityprogramma zal dit vermogende stel echter zelf ervaren hoe het is als je weinig te besteden hebt. Terwijl de Kamminga's het financieel juist een stuk makkelijker zullen hebben dan de gezinsleden gewend zijn. Maakt geld wel gelukkig? Na een week zal in Steenrijk, straatarm blijken welke lessen de families uit het experiment hebben getrokken.

Steenrijk, straatarm

Advocate Conchita van Rooij en kunsthandelaar Thim Muskee ruilen een week van huis, budget en dagelijks leven met de familie Kamminga. Na een week kijken het vermogende stel en het arme gezin terug op dit avontuur. 

Woensdag 6 mei, 20.30 uur, SBS 6

--:--